szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Miért akar egy Japán cég nyugati stílusú szerepjátékot készíteni?

Miért akar egy Japán cég nyugati stílusú szerepjátékot készíteni? Sőt, a kérdés inkább az: képes-e egy Japán cég nyugati stílusú RPG-t fejleszteni, miközben olyan óriásokkal kell versenyeznie ezen a piacon, mint a monumentális Skyrim (aminek már a zenéje is utánozhatatlan, és akkor a játék még el sem indult), a Dragon Age, vagy a MAss Effect sorozat (ami bizony RPG, annak ellenére, hogy sokak szerint nem…) és így tovább...

A Capcom ennek ellenére megpróbálta: elhagyták (illetve jelentősen csökkentették) az ázsiai elemeket (mátrixos verekedés, színes kosztümökben szaladgáló mangacsajok), és erősítették a nyugati, "borongós" és realista stílust.... Így született meg a Dragon’s Dogma nevű, sok tekintetben (pl. Pawn-rendszer, lásd. a videóban) forradalmi, open-world szerepjáték. Kedvenc vloggerünk (vlog = video blog, nem a blog elírása) mérges Joe természetesen rögtön rávetette magát a játékra. Így született meg mai videó ajánlatunk, a Joe-tól megszokott mókás, kreatív ötletekkel tűzdelt mérges játékteszt. Lássuk!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!