szerző:
techline.hu

Nincs irigylésre méltó helyzetben a Valve.

Nincs irigylésre méltó helyzetben a Valve. A Steam ugyan jobban megy, mint valaha, így anyagi gondjai már soha nem lesznek a cégnek, Gabe Newell csapata ennek ellenére törheti a fejét, hogy miként feleljen meg a rajongóknak – mint játékfejlesztő. Mert Steam ide vagy oda, a Valve azért csak egy fejlesztő/kiadó cég, (Half Life, Portal, Left4Dead, Counter Strike, Team Fortress, stb.).

Az epizódikus Half Life-ok nem arattak túl nagy sikert, Half Life 3 soha nem lesz, és a Left4Dead második része is kiváltott némi hümmögést a játékosokból és kritikusokból. A Portal legújabb epizódja ugyan zseniális, de mégis egy "rétegjáték" - nagy durranásra van tehát szükség... Leghíresebb IP-jük a Counter Strike, ennek következő része a Cs: Global Offensive, ettől várja a Valve a nagy áttörést. Hogy meg tud-e majd felelni a cég a hatalmas rajongói elvárásoknak (a CS rajongók nagyon igényesek) és a közben felnőtt Call Of Duty generációnak, legújabb, csapatalapú kommandós játékával az nemsokára kiderül. Most már azt is tudjuk mikor, hiszen a Valve, bár bemutatót nem tartottak a játékból a megjelenési időpontot közölte: augusztus 21-én érkezik az új epizód, PC-re és konzolokra egyaránt. Dobozos verzió nem lesz, csak digitálisan forgalmazzák majd, cserébe viszont nem lesz drága: csupán 15 dollárba (kb. 3500 forint) kerül majd.   

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!