szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A djuice tavaly karácsony közeledtével, a legnagyobb hazai segélyszervezetekkel karöltve indította útjára az ADDODA...

A djuice tavaly karácsony közeledtével, a legnagyobb hazai segélyszervezetekkel karöltve indította útjára az ADDODA névre keresztelt, tárgyi adománygyűjtő-pont kereső alkalmazást. Az ADDODA az adomány típusa és az okostelefon helyzete alapján megmutatja a legközelebbi gyűjtőpontok elhelyezkedését és kérésre az odavezető útvonalat is megtervezi. Így segíti az adományozni szándékozó fiatalokat, hogy az önzetlen gondolattól mielőbb eljussanak a tényleges adományozásig. Az alkalmazás „Kiemelt akciók” menüpontjában a segélyszervezetek sürgős igényei jelennek meg, például a kemény téli időszakban a Máltai Szeretetszolgálat felhívása kapott helyet, amelyben cipő és kesztyű készletük utánpótlását kérték.

Az ADDODA applikáció most tovább bővül. 2012. március 19-től a NIOK adatbázisa és Adhat szűrője alapján közel hétszáz, 1%-os adófelajánlásra jogosult civilszervezet, így a Magyar Vöröskereszt adatai is elérhetők az alkalmazásban. Az adó 1%-ának felajánlása előtt tájékozódhatunk a civilszervezetek tevékenységéről, céljairól, aktuális programjairól, majd egy kattintással e-mail fiókunkba küldhetjük a kiválasztott szervezet adataival kitöltött adó adatlapot. A djuice célja, hogy az alkalmazás révén a fiatalok gondolkodásának részévé váljon a civilszervezetek támogatásának lehetősége. Ha a fiatalok még nem rendelkezhetnek 1%-os adófelajánlással, cél, hogy buzdítsák erre szüleiket, segítsék az ő döntésüket is.

Az androidos mobilapplikáció másik jelentős újítása, hogy a Magyar Vöröskereszt adatbázisa alapján kereshetővé teszi a humanitárius szervezet által szervezett véradások helyszíneit és időpontjait. Megyére bontva kereshetők az aktuális véradó pontok, azok elérhetőségei, és nyitva tartásuk. A kiválasztott véradóhelyszínre vezető utat GPS koordináták alapján egy kattintásra megtervezi az alkalmazás. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 420-430 ezer egység vérre van szükség. Ez évente közel félmillió önkéntes embertársunk véradományát, önzetlen segítségét jelenti. A biztonságos betegellátás megteremtése érdekében a Magyar Vöröskereszt naponta több mint 1800 véradót toboroz országszerte szervezett véradásain, hogy a szükséges vérkészlet folyamatosan, egyenletes ütemezésben rendelkezésre álljon. Az ADDODA egy újabb, hasznos fóruma lesz a véradók megszólításának.

Az ADDODA három fő funkciójának népszerűsítésére a djuice videópályázatot hirdet! A djuice Facebook oldalának pályázati galériájában a szervezők olyan pályamunkákat várnak, amelyek ötletes formában mutatják be az ADDODA hétköznapi használatát. A pályázat nyertese, a zsűri által legjobbnak ítélt alkotás lesz majd az ADDODA referenciavideója az Android Marketen (Google Play-en), alkotója ezen felül egy értékes Samsung Galaxy Note-tal is gazdagodik. A djuice Facebook oldalán megrendezett pályázaton közönségszavazásra is van lehetőség: a legtöbb szavazatot elért videó díja szintén egy Samsung Galaxy Note táblafon. Az összes induló között a szervezők további 5 djuice ajándékcsomagot sorsolnak ki. A zsűri tagjai: Nagyistók Tibor (MTVA), Bodnár Csaba (Mobilaréna videó), Egyed Gábor (djuice).

Az ADDODA tehát egyedülálló funkciókkal rendelkező mobilapplikáció, amely a technika legújabb eszközeivel próbál segítséget nyújtani a jótékonysági szervezetek offline világában. Az alkalmazás március végétől táblagépekre optimalizált változatban is elérhető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad" – 85 éves Törőcsik Mari

"Ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad" – 85 éves Törőcsik Mari

Füstölt a Kútvölgyi kórház ablaka, a tűzoltók is kivonultak

Füstölt a Kútvölgyi kórház ablaka, a tűzoltók is kivonultak

A hitetlen influenszer és a halál. Müller Cecília tévedése

A hitetlen influenszer és a halál. Müller Cecília tévedése