szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nem is olyan régen mutattunk néhány remek, ingyen is letölthető animált háttérképet OS X-re, amelyek folyamatos...

Nem is olyan régen mutattunk néhány remek, ingyen is letölthető animált háttérképet OS X-re, amelyek folyamatos mozgásban tartják a Desktopot. A Magic Window, amely OS X-re és iOS-re egyaránt elérhető, kicsit más megközelítést használ: itt timelapse videókat tehetünk ki háttérképnek, amelynek "képkockáit" a program az általunk meghatározott sűrűséggel váltogatja. Így a háttérkép ugyan állandóan változik, de nincs folyamatosan mozgásban, ami sokaknak talán kevésbé zavaró, mint egy örökké mozgó videó.
Az OS X-es változat jelenleg 3 dolláros áron tölthető le a Mac App Store-ból, ebben összesen 40 helyszínt találunk a világ különböző pontjairól, amelyeket reggeltől estig csodálhatunk. A program minimálisan használja csak a processzort a háttérben (főleg, ha visszavesszük a frissítés sebességét), így gyengébb konfigurációkon is gond nélkül dolgozhatunk mellette, a képek minőségére pedig nem lehet panaszunk: 1920x1200 pixeles felbontásban állnak rendelkezésre (egy-egy összeállítás amúgy több száz fotót tartalmaz). A Magic Window támogatja a két képernyős rendszereket is, ezeken azonos vagy különböző timelapse anyagok is megjeleníthetők, vagy ha ahhoz van kedvünk, az egyiken akár maradhat a hagyományos háttérkép is.
A Magic Window iOS-re is elérhető, iPaden és iPhone-on egyaránt nézegethetjük a képeket, igaz, nem háttérként, hanem az alkalmazásban. Cserébe viszont itt kapunk időjárási információkat  és hangokat is. Sőt, van riasztási lehetőség és AirPlay támogatás is, ha esetleg inkább a tévé képernyőjén csodálnánk a képeket. Az iOS változat - a cikk írásakor - 1 dolláros áron vásárolható meg.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eddig 1225 rabnál mutattak ki koronavírus-fertőzést a börtönökben

Eddig 1225 rabnál mutattak ki koronavírus-fertőzést a börtönökben

A lakáskeresések számát már megdobta a csok, a vásárlásokét még alig

A lakáskeresések számát már megdobta a csok, a vásárlásokét még alig

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról