szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ami napokkal ezelőtt még csak találgatás és pletyka volt, abból sajnos tegnap éjszaka valóság lett.

 Ami napokkal ezelőtt még csak találgatás és pletyka volt, abból sajnos tegnap éjszaka valóság lett. Gabe Newel a Steam alapítója tegnap bejelentette (illetve egy rövid közleményben a Steam fórum oldalain is közölte): eddig ismeretlen támadók feltörték a biztonsági rendszert, és hozzáfértek a Steam adatbázisához.

A rossz hír az, hogy a fórum azonosítók és jelszavak mellett a támadók valószínűleg egyéb adatokhoz is hozzáfértek. A Steam több mint húszmillió felhasználó adatait tárolja, beleértve ebbe a tranzakciókat, hitelkártya és Paypal adatokat. Newel szerint, egyelőre nem tudni, hogy a kódolt hitelkártya és jelszó adatokat sikeresen visszafejtették-e a behatolók, mindenesetre minden Steam felhasználó figyelmét felhívja arra, hogy fokozottan figyeljék hitelkártyájukat, és az esetleges gyanús tranzakciókat. Eddig nem érkezett bejelentés visszaélésről a hitelkártya adatokkal. Ha esetleg ugyanaz lett volna a Steam fórumain használt jelszavunk, mint amit a Steam azonosító mellé megadtunk, akkor mindenképpen változtassuk meg azokat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2,9 milliárdért bocsátott ki kötvényeket az Otthon Centrum

2,9 milliárdért bocsátott ki kötvényeket az Otthon Centrum

Koronavírus: 199 beteg meghalt, 1645 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 199 beteg meghalt, 1645 új fertőzöttet találtak

Hivatalos: jön az új Downton Abbey-film

Hivatalos: jön az új Downton Abbey-film