szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Aki most arra vár, hogy a Johnny Mnemonic című filmben látott 3D-s internet "élményét" varázsoljuk a képernyőre...

Aki most arra vár, hogy a Johnny Mnemonic című filmben látott 3D-s internet "élményét" varázsoljuk a képernyőre, sajnos csalódni fog. De azért ne keseredjen el senki, lesz min ámulni így is! A dologhoz nem kell más, csak egy Firefox böngésző és a Tilt nevű add-on. Utóbbi gondoskodik ugyanis arról, hogy a weboldalakat a megszokott látvány helyett 3D-ben nézhessük meg.

Míg a hétköznapi felhasználó számára inkább csak látványos, addig a fejlesztőknek akár hasznos is lehet a dolog, ugyanis a Tilt a különféle kódrészeknek megfelelően darabolja fel az oldalakat, majd minden egyes fontosabb elemet eltol térben, sőt, külön listában színkóddal látja el a részeket, és az adott kódsorokat is megnézhetjük. Az oldalból készült 3D-s modellt ráadásul exportálhatjuk is, így felhasználhatjuk bármilyen 3D alkalmazásban (Blender stb.).

A Tilt a Tools/Web Developer/Tilt menüben érhető el például a Firefox 6-ban, de rendszertől függően gyorsbillentyűvel is indítható (Macen a Shift+CMD+M). Használatának egyetlen feltétele, hogy hardveres WebGL támogatásra is szükség van!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1000 helyett 1200 lóerős lehet a Mercedes hiperautója

1000 helyett 1200 lóerős lehet a Mercedes hiperautója

Nőhet a bolti bírság a maszkviselési szabálysértés miatt

Nőhet a bolti bírság a maszkviselési szabálysértés miatt

Megszólalt a lengyel elnök az abortusz szigorításáról

Megszólalt a lengyel elnök az abortusz szigorításáról