szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

OS X tipp: időzített képernyőfotók készítéseAz OS X-ben képernyőképet készíteni meglehetősen egyszerű, a CMD + Shift...

OS X tipp: időzített képernyőfotók készítése
Az OS X-ben képernyőképet készíteni meglehetősen egyszerű, a CMD + Shift + 3 a teljes képernyőt, a CMD + Shift + 4 a kijelölt területet, utóbbi egy Space gombnyomással kiegészítve pedig a választott ablakot vagy objektumot örökíti PNG formátumban. Ha viszont időzített felvételre van szükségünk, vagy olyanra, amelyiknél látszik az egérkurzor is, akkor bizony ezek a megoldások már nem megfelelők.
Szerencsére van a rendszerben egy ügyes kis segédprogram, amely ezeket a feladatokat magára vállalja.
Tovább a cikkhez >>>

Tisztítsuk meg mobil fotóinkat a kéretlen járókelőktől, autóktól [videó]
A Scalado Remove segítségével közvetlenül a mobilon, rögtön a fotó elkészülte után tüntethetjük el az összképet zavaró járókelőket, autókat, kutyákat stb. a képekről. Az ötlet alapja persze nem annyira új, de a kivitelezés elég jónak tűnik. A valós minőségről egyelőre nem tudunk mit mondani, hiszen gyakorlatban még nem láttuk, mire képes. Videót viszont tudunk mutatni róla!
Tovább a cikkhez >>>

Hallgasson több forrásból zenét a lehető legkényelmesebben!
Több forrásból, így például a YouTube-ról, a SoundCloudról, illetve a saját gépünkről keresgélhetünk kedvenceink után, s ehhez mindössze egyetlen oldalra kell fellépnünk, a Navegasra.
Tovább a cikkhez >>>

A nap kütyüje - Darth Maul lézerkardja mint falilámpa
A Barnes&Noble főleg könyvek és e-könyvek forgalmazásával foglalkozik. Ennek ellenére néha felbukkan kínálatukban egy-egy érdekesebb geek-kütyü. Ilyen a legújabb slágertermék is, ami egy lámpa.
Tovább a cikkhez >>>

A világ öt legdrágább, aranyból készült kütyüje
Minek egy aranyrúdba épített USB-kulcs? Nos, természetesen befektetésnek. Igaz, annak jó a sima aranyrúd is, USB nélkül.
Tovább a cikkhez >>>

Így ragadhatja meg a lényeget egy weboldalon
A weboldalakon a különféleképpen dizájnolt elemek gyakran elvonják a figyelmet a lényegről, azaz a közvetíteni kívánt információról. A Tranquility nevű Firefox-kiegészítő viszont minden felesleges dolgot eltüntet az adott weboldalról, s mi valóban csak a lényegre, azaz a szövegre tudunk koncentrálni.
Tovább a cikkhez >>>

Döbbenetes: Samsung Galaxy Nexus asztali számítógépként! [videó]
Nem is olyan régen mutattuk be a Galaxy Nexust, de bevalljuk, a tesztek során nem jutott eszünkbe, hogy asztali számítógépként használjuk a Samsung és a Google közös okostelefonját. Sebaj, más szerencsére erre is gondolt, így most egy közel 9 perces videón nézhetjük, miként használható a Nexus egy vezeték nélküli Apple billentyűzettel és Magic Trackpaddel, MHL adapterrel monitorra kötve.
Tovább a cikkhez >>>

Döbbenet: a World of Warcraft világa a Minecraftban újraálmodva
A Minecraft a jelek szerint valóban olyan, mint egy virtuális Lego, s a felhasználók egy része nem is játékként tekint a programra, hanem afféle 3D modellezőként. S be kell látni, az alábbi képek alapján tényleg döbbenetes dolgokat vihetünk véghez benne: mondjuk elkészíthetjük a World of Warcraft helyszíneit.
Tovább a cikkhez >>>

Használjunk extra hangulatjeleket a Gmailben [Emoji]
Hiányosnak tűnik a Gmail webes felületén elérhető hangulatjelek választéka? Semmi gond! Egy ügyes kiegészítő segítségével seregnyi emoji várja, hogy felhasználjuk leveleinkben.
Tovább a cikkhez >>>

Az összes Google keresési tipp - egy videóban
„Google Power User” – így nevezik azokat a felhasználókat, akik szinte minden keresési tippet csuklóból kiráznak, a keresőmezőbe dobálva konvertálnak valutát és mértékegységeket (és szinte mindent megtalálnak a neten…). A legtöbb felhasználó azonban nem ilyen: szerencsére a Google időről időre gondoskodik róla, hogy a legfontosabb tippek és tanácsok minden felhasználóhoz eljussanak, és egyre több „Power User” szörfözzön a világhálón.
Tovább a cikkhez >>>

Tesztelhető az Apple OS X 10.8 Mountain Lion: még közelebb az iOS-hez!
A 2011 júliusában debütáló OS X 10.7 Lion meglehetősen gyors sikert ért el, annak dacára, hogy nem minden felhasználó fogadta örömmel az iOS-hez közelítő megoldásokat (Launchpad, előtérbe kerülő ujjgesztusok stb., részletes bemutatónkat itt olvashatják). Idén nyáron azonban úgy tűnik, érkezik a frissítés is, amely újabb lépést tehet az OS X és az iOS összemosása - de legalábbis erős közelítése - felé.
Tovább a cikkhez >>>

Íme a MacPad Pro: MacBook Pro és iPad egyben [galéria]
Kedveljük a különféle mobil- és számítógép koncepciókat, és a jelek szerint a tervezők és hobbi-tervezők is imádnak ilyenekkel előrukkolni. Kivételesen nem egy új iPhone 5 variációt mutatunk, hanem egy MacBook Pro és iPad keresztezést.
Tovább a cikkhez >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új edző után kell néznie a Bayernnek

Új edző után kell néznie a Bayernnek

Az ukrán tulaj képviselője legközelebb 600-800 emberrel menne átvenni a Dunaferrt

Az ukrán tulaj képviselője legközelebb 600-800 emberrel menne átvenni a Dunaferrt

6 milliárd forintos kárt okozott egy számlagyárat működtető bűnbanda

6 milliárd forintos kárt okozott egy számlagyárat működtető bűnbanda