szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Érje el gyorsan webes (Google-) alkalmazásait egy látványos felületen!

Érje el gyorsan webes (Google-) alkalmazásait egy látványos felületen!
Abban szinte mindenki egyetért, hogy az iPhone-ok, iPadek valóban vonzó formában mutatják a rajtuk tárolt alkalmazásokat, amelyeket igazán könnyű elérni a kezelőfelületről. Nos, ilyen iOS-szerű felületen láthatjuk viszont webes (Google-) alkalmazásainkat, ha letöltjük a LaunchBoard nevű Chrome-kiegészítőt.
Cikk és letöltés >>>

PhotoStream fotók kényelmes letöltése OS X-en, tetszőleges mappába! [Lightroomhoz is]
Az Apple iCloud szolgáltatásának része a PhotoStream, amelynek köszönhetően az iPhone-nal vagy iPaddel készült fotók azonnal a felhőbe kerülnek ha wifi közelébe érünk, így OS X-en elérjük azokat az iPhoto-ból vagy az Aperture-ből. A dolog visszafelé is működik, az iPhoto és az Aperture újonnan importált képeit is automatikusan a felhőbe küldhetjük, hogy elérjük azokat az iPhone-on vagy iPaden. Mindez nagyon praktikus, de mi van akkor, ha az iPhoto és az Aperture helyett mondjuk az Adobe Lightroomot használja az ember a fotói menedzseléséhez? Windowson ez nem gond, ott ugyanis az iCloud konfigurációs alkalmazásában megadhatunk egy tetszőleges mappát, ahová a képek kerülnek, ezt pedig már könnyedén "megeszi" a Lightroom is. OS X-en viszont egy jól elrejtett mappába kerülnek a képek, s ezt ráadásul nem is nagyon lehet megváltoztatni. Szerencsére egy ügyes kis programmal azért segíthetünk a problémán, én szinkronizálhatjuk a PhotoStreamben lévő fotókat egy tetszőleges mappával.
Cikk és letöltés >>>

Egy remek ingyenes program képek átméretezéséhez, módosításához
A különféle fotók, képek átméretezésére szinte mindenkinek szüksége lehet. A weboldalak fejlesztőinek azért, hogy különféle méretekben tudják feltenni a képi elemeket oldalukra, a Facebookra, Flickrre képeket pakoló átlagfelhasználónak pedig azért, mert a hatalmas képek feltöltése nem épp szórakoztató mulatság.
Cikk és letöltés >>>

Tuningoljuk a Windows Intéző eszköztárát extra gombokkal
A CustomExplorerToolbar nevű kis alkalmazás segítségével teljesen testre szabhatjuk a Windows 7 Intézőjének eszköztárát. A programmal számtalan hasznos funkciót tehetünk egy kattintással elérhetővé az eszköztáron, ráadásul külön menedzselhetjük a fájlok kijelölésekor és az alapállapotban látható gombokat, sőt, akár a mappa típusához is köthetjük az extrák megjelenését.
Cikk és letöltés >>>

Görgessük a weboldalakat sokkal kényelmesebben, mint eddig!
A Scrollbar Anywhere elnevezésű kis Chrome kiegészítőnek köszönhetően az egér görgetője és a program ablakának görgetősávja mellett egy újabb lehetőséget kapunk a megnyitott weboldalak görgetésére.
Cikk és letöltés >>>

A legjobb ingyenes alkalmazás makett-hatású fotók készítéséhez, több platformon
A makett, vagy terepasztal hatású fotók lenyűgözően néznek ki egy-egy városról, tájról, járművekről, emberekről egyaránt. A "tiltshift" képek készítéséhez persze nem kell hónapokig pepecselni mondjuk egy városrész asztal méretű újraépítésével, elég hozzá egy megfelelő szögből elkapott fotó és persze egy program, amivel elkészülhet az effektezett kép.
Cikk és letöltés >>>

Már biztos, hogy ingyenes lesz a Wunderkit! Jönnek a kliens alkalmazások! [videó]
Nem is olyan régen számoltunk be a Wunderkit nevű webalkalmazás megjelenéséről. Bár a szolgáltatás egyelőre béta verziós, immár szabadon regisztrálhatunk és használhatjuk. A webes felületen kívül eddig csak az iPhone-os kliens állt rendelkezésre, de pár napja már a Maces verzió is letölthető.
Cikk és letöltés >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szex, rock és ecset - Portréfilm a Rolling Stones gitárosáról

Szex, rock és ecset - Portréfilm a Rolling Stones gitárosáról

Szeretettel a Vajdaságból: Egypártrendszerből egypártrendszerbe lépett Szerbia

Szeretettel a Vajdaságból: Egypártrendszerből egypártrendszerbe lépett Szerbia

Csökken az üzemanyagok ára pénteken

Csökken az üzemanyagok ára pénteken