szerző:
techline.hu

Immár itthonról is letölthető a Google Currents hírolvasó, beépített fordítóval!

Immár itthonról is letölthető a Google Currents hírolvasó, beépített fordítóval! [videó]
Immár kicsiny hazánkból is letölthető a Google Play piacteréről a cég különleges hírolvasója, a Google Currents (avagy Google Aktualitások). A program - amely androidos mobilokon és táblákon egyaránt használható - tulajdonképpen amolyan hiánypótló alkalmazás, hiszen a Pulse-on kívül nem nagyon volt olyan hírolvasó Androidra, amely felvehetné a versenyt az iOS-en elérhető Flipboarddal. A Currents-nek azonban nagyon jó esélye van erre, hiszen hasonlóan magazin-szerű felületen nézhetjük át kedvenc híroldalaink anyagait.
Cikk és letöltés >>>

Nem akarunk többé Instagramot? Használjuk a PicPlz alkalmazást!
A Facebook a napokban felvásárolta az Instagramot, ami persze önmagában még korántsem jelent problémát. A cég ígérete szerint nem kell aggódniuk a felhasználóknak, hogy később csak a Facebookra tölthetik fel fotóikat. A két szolgáltatás között ugyan szorosabb lehet majd az összhang, de az Instagram egyelőre önálló szolgáltatás marad.
Aki mégis inkább alternatív megoldás után nézne, annak remek választás lehet a PicPlz. A programból iOS és Android változat is létezik, s nagyjából úgy épül fel, ahogy az Instagram alkalmazások is: nézőképes felületen tallózhatjuk a mások által megosztott fotókat, s természetesen mi is készíthetünk újakat, amelyeket egy érintéssel megoszthatunk több népszerű közösségi oldalon.
Cikk és letöltés >>>

Mappák tartalmának összehasonlítása, egyszerűen!
Ahogy az ember szépen "belakja" a Windowst, egy idő után azon veszi észre magát, hogy az időközben létrehozott számtalan mappában akadnak szép számmal azonos dokumentumok, fájlok, több példányban is. A duplikált, vagy egymásra nagyon hasonlító (például csak megvágott, elforgatott, kis mértékben módosított) fotók felkutatására már mutattunk két nagyszerűen használható - ráadásul ingyenes - szoftvert. Ezekről ide kattintva olvashatnak bővebben.
De nem csak képfájlok vannak a világon, így előfordulhat, hogy egy szép napon arra kényszerülünk, hogy összevessük mappáink tartalmát és kiszórjuk, ami már nem kell, vagy több helyen is megvan. Ebben lehet segítségünkre az ingyenes BS Folder Compare, amely ha nem is csodaszer, de jócskán leegyszerűsítheti a dolgunkat, hogy könnyen megállapíthassuk, hogy az adott mappákban lévő fájlok azonosak-e, vagy sem.
Cikk és letöltés >>>

Ingyenes képlopó, amelybe több program tudását integrálták
Több ízben mutattunk már be képernyőkép-fotózó (képlopó) programokat (például itt és itt), a SnapCrab (letölthető innen) azonban még ezeken is túltesz tudásával. nemcsak hogy funkciók egész sorát kínálja, de még a Windows 7 Aero Glass effektjét is „csapdába ejti”.
Cikk és letöltés >>>

Használjunk mappákat meghajtóként, ingyen és egyszerűen
Néha sokkal egyszerűbb, áttekinthetőbb meghajtóként elérni a fontos tartalmakat, mint mappaként. Ám nem mindenki particionálja szívesen több részre a merevlemezt. A
FolderDrive nevű kis alkalmazás segítségével viszont bármilyen mappából virtuális meghajtót varázsolhatunk, általunk választott betűjellel ellátva. Akár azt is megtehetjük, hogy Dropbox mappánkból készítünk néhány kattintással "önálló meghajtót".
Cikk és letöltés >>>

Egy különleges 3D-s képnézegető
Ha valóban egyedi formában szeretné fényképeit megmutatni a barátainak, érdemes kipróbálnia a Showcase nevű ingyenes programot.
Cikk és letöltés >>>

Fájlok és mappák likvidálása, visszaállíthatatlanul!
Megjelent a Hardwipe alkalmazás új, 2.0-ás verziója. A program segítségével fájlokat és mappákat törölhetünk visszaállíthatatlanul a merevlemezről, pendrájvokról vagy éppen memóriakártyákról. Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy fontos, de feleslegessé vált dokumentumainkat, állományainkat senki nem tudja azok törlése után visszaszerezni (természetesen nem a Lomtárra gondolunk, hanem arra, hogy a törölt fájlok még egy ideig visszaállíthatók a megfelelő szoftverek segítségével), akkor érdemes bevetni a Hardwipe-ot, vagy egy hasonló szoftvert.
Cikk és letöltés >>>

Készítsen játszi könnyedséggel tetszőleges képből CD/DVD-borítókat!
Sokak polcain lapulnak CD/DVD-lemezek, másolt zenékkel, filmekkel, sorozatokkal (hogy honnan kerültek oda, azt most ne firtassuk, bár azért azt tudni kell, hogy a saját célra történő zenék, filmek letöltése – de csakis letöltése – nálunk nem illegális). Gyakran csak a tokba csúsztatott papírfecni árulja el, mit is rejt a tok. Az interneten viszont számos képet találunk a filmekhez, sőt a zenékhez is, már csak megfelelő méretűvé kell(enne) alakítani őket.
Cikk és letöltés >>>

Ügyes webszerkesztő a működő weboldalak átszerkesztéséhez [videó]
A PageEdit nem éppen hagyományos webszerkesztő. A jópofa Chrome plug-in segítségével ugyanis a böngészőben éppen megnyitott oldalt szerkeszthetjük át. Természetesen nem nyúlhatunk bele véglegesen vadidegen oldalakba, a változtatások csak átmenetiek és csak nálunk látszanak, de arra jók, hogy kipróbáljunk egy oldalt kicsit más elrendezéssel, más stílusokkal, új képekkel stb. Arra is használható, hogy poénos képeket fabrikáljunk mondjuk átírt főcímek, lecserélt képek, logók segítségével.
Cikk és letöltés >>>

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A franciák azt kérik: nevezzünk meg egy magyar emlékhelyet, aminek kiemelt védelemre van szüksége

A franciák azt kérik: nevezzünk meg egy magyar emlékhelyet, aminek kiemelt védelemre van szüksége

Felborult az autó, azonnal meghalt a sofőr

Felborult az autó, azonnal meghalt a sofőr

A leghaszontalanabb, a legröhejesebb, a legpofátlanabb: erre mentek el uniós milliók

A leghaszontalanabb, a legröhejesebb, a legpofátlanabb: erre mentek el uniós milliók

Autós cégek is beszálltak az adományozásba a Notre-Dame javára

Autós cégek is beszálltak az adományozásba a Notre-Dame javára

„Megfélemlített pedagógusok nem tudnak gondolkodó fiatalokat nevelni” – már bejelentkeztek Orbánnál a budaörsi tanárok

„Megfélemlített pedagógusok nem tudnak gondolkodó fiatalokat nevelni” – már bejelentkeztek Orbánnál a budaörsi tanárok

Igazi csoda: 27 évig volt kómában, de felébredt

Igazi csoda: 27 évig volt kómában, de felébredt