szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az új Windows logó a nyolcas verzió megjelenésének kapcsán került bemutatásra.

Az új Windows logó a nyolcas verzió megjelenésének kapcsán került bemutatásra. Van akinek tetszik, van akis szerint túl puritán (olvasóink itt szavazhatnak).  A netezők többsége szerint a logóból ennél többet is ki lehetne hozni, át is rajzolták alaposan – ennél is érdekesebb azonban, hogy ISS cikke alapján nagyon úgy tűnik: a Microsoft hibás verziót használ a saját logójából… Az új arculatot tervező, mellesleg igen elismert és híres dizájner-cég a Pentagram tervezője, Paula Scher cégük weboldalán elmondja, és megmutatja mi is volt a koncepció az új logó mögött.

A fehér vonalak (crossbar) vastagsága és pozíciója ugyanaz.

A terv egyik sarkalatos pontja, hogy bármekkora is a logó mérete, a perspektívikus kék „ablakot” átszelő vonalak (szaknyelven „crossbar”) vastagsága mindig ugyanolyan. Ennek a megoldásnak az előnye az, hogy bármekkorára is méretezik a logót, legyen az bélyeg vagy óriásplakát, a koncepció könnyen azonosítható marad, és nem veszti le sajátos jellegét. Ezzel nem is lehet vitatkozni, valóban így van: jól mutatja, hogy a Pentagram igen gondosan kitalálta az arculatot, azonos méretű „crossbar” és egy trapezoid.

A Pentagram által tervezett verzió (felül) és az MS által bemutatott (alul).

Ennek ellenére, mint a második képen is látható, az MS nem a tervező cég által készített és ajánlott logót használja, csak annak egy egyszerűsített (és kevésbé elegáns) változatát… Persze lehet, hogy majd idejében észreveszik és a Windows 8 dobozain már a helyes, Pentagram-által tervezett logó lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zalaegerszegen tesztelték a közel 2000 lóerős horvát hiperautót

Zalaegerszegen tesztelték a közel 2000 lóerős horvát hiperautót

A kormány döntött, tényleg új stadiont kap Pécs

A kormány döntött, tényleg új stadiont kap Pécs

PM: A hitelmoratórium automatikusan meghosszabbodik

PM: A hitelmoratórium automatikusan meghosszabbodik