szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Micro Systemation cég olyan technológiák fejlesztésével foglalkozik, amelyek segítségével a mobiltelefonokról...

Forrás: computerworld

A Micro Systemation cég olyan technológiák fejlesztésével foglalkozik, amelyek segítségével a mobiltelefonokról, okostelefonokról és egyéb mobil eszközökről válik lehetővé a digitális bizonyítékok lementése, begyűjtése és elemzése. Ez a forensic terület nagy jövő elé néz, hiszen az egyre elterjedtebb okostelefonokon mind több értékes adat kap helyet, amik bizonyos esetekben értékes bizonyítékként szolgálhatnak – írja a computerworld.hu.

A fejlesztők az utóbbi hónapokban egy olyan módszert dolgoztak ki, amelynek segítségével mind az iPhone, mind az Android alapú készülékek esetében percek alatt megfejthetővé válhatnak a felhasználók által beállított passcode-ok (jelkódok). Ezáltal a cég XRY eszköze - melyet a világ 60 országában használnak a hatóságok, rendőrségek, nyomozó szervek, szakértők, stb. - alkalmassá vált arra, hogy a passcode-dal védett készülékeken tárolt adatokat rövid időn belül vizsgálhatóvá tegye.

Ha további részletek is érdeklik az XRY eszköztől, kattintson a computerworld.hu cikkére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
50 év után visszatér a Ferrari a Le Mans-i 24 órásra

50 év után visszatér a Ferrari a Le Mans-i 24 órásra

Egy héten belül három sztrájkot tartottak a Continental makói telepén, de még mindig nincs megállapodás

Egy héten belül három sztrájkot tartottak a Continental makói telepén, de még mindig nincs megállapodás

Lélegzetelálló fotót küldött haza a Perseverance a Marsról

Lélegzetelálló fotót küldött haza a Perseverance a Marsról