szerző:
techline.hu

Két év óta dinamikusan tör előre a tengerentúlon a digitális könyv, és tavaly a szerzői kiadásban megjelent művek is...

Két év óta dinamikusan tör előre a tengerentúlon a digitális könyv, és tavaly a szerzői kiadásban megjelent művek is csúcsokat döntöttek. A szerzői kiadás azért is jelent új színt a könyvkiadásban, mert minden idők legolcsóbb könyveit kaphatja meg általuk az olvasó.  A szerzői kiadás új színt hozott a könyvkiadás területére. A korábbi eljárás - amely szerint a kiadó kiadja, a kereskedő árulja a könyvet, a szerző meg izgul és dedikál – mellett a szerző napjainkban aktív szereplőjévé lett a könyve sorsának.

A Publio Kiadó azzal a céllal alakult meg, hogy terepet biztosítson a szerzők számára műveik kiadásához, gondozásához. Korábban is volt független, szerzői kiadás szerte a világon, de ez az irány az internet megjelenésével „intézményesült”. Sorra alakultak azok a portálok, ahol az alkotók maguk árulhatják könyveiket. A legnagyobb, a SmashWords immár 100 ezer könyvet árul 33 ezer szerzőtől, s a legnagyobb itt jelenlévő magyar tartalmat a Publio Kiadó szolgáltatja.

A kiadó célja, hogy mind többekben keltse fel az igényt, hogy gondolataikat könyv formában tegyék közzé, s akár a blogok füzéréből, tényfeltáró riportokból, visszaemlékezésekből, tudományos munkákból is létrejöjjön egy nagyobb lélegzetű alkotás. A Kiadó kultúrmissziót teljesít, szélesre tárja a kapukat, hogy bárki lehessen szerző, s ha tehetsége közönségre talál, akkor jövedelemhez is juthasson.

A Publio egy olyan üzleti modellt alakított ki, amelyben a szerző az eladási ár hetven százalékát kapja jogdíjként. Ez legalább 50-60 százalékkal előnyösebb az alkotónak, mint a nyomtatásban történő forgalmazás.

Publio extra szolgáltatások

Digitális nyomtatás

A Publio portálján keresztül kiadott könyvek nyomtatott példányban is megrendelhetőek. A szerző kiválaszthatja a tördelés stílusát, és akár rögtön meg is rendelheti azt. A könyvek nyomtatását és szállítását a HVG Press Kft-vel közösen végzik.

Hangoskönyv

A szerzők elkészíthetik művük hangoskönyvét kiváló színészek közreműködésével, amit a nemzetközi hangoskönyv portálokon is elérhetővé tesznek.

Blogból könyvet

A Publio hamarosan induló szolgáltatásával a bloggerek pár kattintással elkészíthetik és kiadhatják könyvként blogjukat, melyet akár nyomtatva is kézbe foghatnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!