szerző:
techline.hu

Mint ahogy mi is hírt adtunk róla, a korábbi évekhez hasonlóan a VISZ eljuttatta pályázati felhívásét azon...

Mint ahogy mi is hírt adtunk róla, a korábbi évekhez hasonlóan a VISZ eljuttatta pályázati felhívásét azon felsőoktatási intézmények vezetőihez, amelyekben jelentős szerepet kap az informatikusképzés. A pályázatot belső egyeztetés után az intézmények nyújtották be. (Egy intézmény legfeljebb két oktatóját javasolhatta az ösztöndíjra). A pályamunkában számot kellett adni a jelölt szakmai munkájáról, többek között arról, hogy miként segítette elő korszerű témákkal foglalkozó tantárgyak bevezetésében. Ki kellett térni a jelölt oktató által személyesen irányított TDK-sok, diplomatervezők, önálló laboratóriumosok, esetleg PhD hallgatók számára, a velük való foglalkozás színvonalára. A pályázathoz mellékelni kellett az elmúlt 3 év hallgatói véleményeinek átlagát, valamint a hallgatói önkormányzat írásos értékelését is.

A pályaműveket a VISZ átal felkért független szakmai zsűri bírálta el, majd javaslatot tett a VISZ elnökségének a díjazott személyére.

Idén a zsűri Szlávi Péter egyetemi docenst, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karának oktatját találta érdemesnek a díjra. Az emlékplakettet és a vele járó 1 millió forint értékű ösztöndíjat Braun Péter, az VISZ elnöke, valamint  Dr. Kozma László, az ELTE Informatikai Kar dékánja adta át.

Szlávi Péter  egész pályafutása szorosan kötődik az ELTE-hez. 1977-ben szerzett diplomát az ELTE TTK programozó matematikus szakán, majd két évvel később ugyanott diplomázott programtervező matematikusként, PhD fokozatát ugyancsak ott szerezte 2005-ben. Disszertációjában a programkészítés didaktikai kérdéseivel foglalkozott. Szlávi Péter ízig-vérig pedagógus. Aktív tagja az NJSzT Ifjúsági Bizottságának, alelnöke a Nemes Tihamér Országos Középiskolai Számítástechnikai Tanulmányi Verseny Országos Versenybizottságának, részt vesz az informatikai OKTV szervezésében, alelnőke a Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny Országos Versenybizottságának, tagja az Informatikai Diákolimpiák Válogatóversenyének. Részt vesz a Közép-Európai Informatikai Diákolimpia és a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia szervezésében is.

A szakember 1987-ben elnyerte a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tarján Díját. 1998-tól minden évben miniszteri oklevéllel ismerték el a tehetséggondozás terén végzett kiemelkedő munkáját.

A VISZ az informatikai felsőoktatás és továbbképzés fontosságára kívánta felhívni a figyelmet azzal is, hogy idén az ünnepélyes díjátadóra meghívta a hazai informatikai ipar társszervezetinek képviselőit, többek között az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségát, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságot, és az Inforumot, valamit a NEFMI Oktatásért Felelős Államtitkárságát.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Fagyállós tejjel, gombostűdarabokkal ölhetik a macskákat Felgyőn

Fagyállós tejjel, gombostűdarabokkal ölhetik a macskákat Felgyőn

Egymással is lefeküdtek a Spice Girls tagjai

Egymással is lefeküdtek a Spice Girls tagjai

Labdazsonglőr mangafigura lett a 2020-as foci-Eb kabalája

Labdazsonglőr mangafigura lett a 2020-as foci-Eb kabalája

Index: Orosz kémeknek ágyazott meg a kormány

Index: Orosz kémeknek ágyazott meg a kormány

Diana Ross is megvédte a pedofíliával vádolt Michael Jacksont

Diana Ross is megvédte a pedofíliával vádolt Michael Jacksont

14 napos türelmi időszak jön az Instagramon

14 napos türelmi időszak jön az Instagramon