szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Remedy főleg a borongós hangulatú, Noir-nyomozás akciójáték, a Max Payne kapcsán ismerős a PC-s játékok rajongóinak.

A Remedy főleg a borongós hangulatú, Noir-nyomozás akciójáték, a Max Payne kapcsán ismerős a PC-s játékok rajongóinak. Az ő fejlesztésük az utóbbi évek egyik legjobb, „Stephen Kinges” (vagy legyen inkább „Silent Hill-es”) hangulatú, eredetileg Xbox exkluzív játék, az Alan Wake is. Hasonlóan King egyik művéhez, ebben a játékban is egy írót ismerünk meg, aki saját démonaival veszi fel a harcot, a gond csak az volt, hogy a Microsoft nem engedte meg a PC-s verzió kiadását a konzolos mellett, holott az eredeti terv ez lett volna.

Szerencsére a jég megtört, így a Remedy végül kiadhatja az átportolt verziót. A játék Steam-en jelenik meg, már február közepén, ráadásul rögtön két kiegészítővel együtt. Ha szeretjük a nyomasztó és elgondolkodtató játékokat (persze azért akció is lesz), akkor érdemes vetni ár egy pillantást. A konzolos verzió remekül sikert, reméljük az átírat nem egy L.A. Noire vagy GTAIV szintű fércmunka lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!