szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Hihetetlen fejlődés várható a merevlemezek tárolókapacitásában, legalábbis ezt jósolják egybehangzóan a piackutatók...

Hihetetlen fejlődés várható a merevlemezek tárolókapacitásában, legalábbis ezt jósolják egybehangzóan a piackutatók és a gyártók. Az iSuppli például a HDD-k maximális tárolókapacitásának megduplázódását várja 2011 és 2016 között, a Seagate pedig biztos benne, hogy 2016-ra megjelennek a 60 Tbájtos merevlemezek, a laptopok tárolóegységei pedig legalább 10-20 Tbájtosok lesznek.

Az iSuppli előrejelzésében egyébként arról is szó esik, hogy 2016-ban 1800 Gbájtnyi adatot tárolnak majd a lemezek négyzetinchenként (2011-ben ez az érték 744 Gbájt volt).

Szükség is van ekkora adatsűrűségre, hiszen hihetetlen mértékben megnövekedtek a vállalatok tárolási igényei, valamint a játékok és videók is egyre több helyet foglalnak el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!