szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft Mouse Without Borders a Microsoft The Garage projectjének része.

A Microsoft Mouse Without Borders a Microsoft The Garage projectjének része. Egy jópofa kezdeményezés, amely arra hivatott, hogy egyetlen egérrel akár több gépen is ténykedhessünk. A vezérlés mellett, a másolás-beillesztés funkció is működik a gépek között, így közös vágólapot is használhatunk, illetve az egér mellett a billentyűzetet is megoszthatjuk.

Mindezt egy mindössze 1.1 MB-os kis program letöltése és telepítése után (innen lehet letölteni). Igaz, ezt viszont minden olyan gépen telepítenünk kell, amelyen használni szeretnénk a lehetőséget, illetve ezeknek a gépeknek közös hálózathoz kell csatlakozniuk (akár wifin keresztül is). Ha ez megvan, az egerünket gond nélkül tudjuk használni mindegyiken, s a módszer is egyszerű: alapértelmezésben a Ctrl+Alt+F1 az első gép, a Ctrl+Alt+F2 a második gép, s így tovább. E billentyűkombinációkat megnyomva választhatjuk ki, éppen melyik gépen akarjuk használni az egerünket és billentyűzetünket. Vagy például a Ctrl billentyű háromszori megnyomásával akár egyszerre is matathatunk a gépeken. Ahogy már említettük, a gépek közös vágólapot is használhatnak, így ha mondjuk egy dokumentumból kimásolunk egy szövegrészt, azt beilleszthetjük a másik gépen is a szövegszerkesztőbe.

A Microsoft Mouse Without Borders kényelmes megoldást jelenthet, ha több gépünk van, de nem szeretnénk az asztalt telezsúfolni egerekkel és billentyűzetekkel, hanem ugyanazt az eszközt akarjuk használni minden gépen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lehúzott több gyárat és átverte Demján Sándort is – Magyar svindlerek, 6. rész

Lehúzott több gyárat és átverte Demján Sándort is – Magyar svindlerek, 6. rész

Bridgerton: nincs megállás, jön a harmadik és a negyedik évad is

Bridgerton: nincs megállás, jön a harmadik és a negyedik évad is

Leginkább a 40 év alattiakat támadja Brazíliában a helyi vírusvariáns

Leginkább a 40 év alattiakat támadja Brazíliában a helyi vírusvariáns