szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Kickstarter egy remek közösségi oldal: bárkinek, bármilyen ötlete van egy elkészülendő projecthez (ez lehet film...

A Kickstarter egy remek közösségi oldal: bárkinek, bármilyen ötlete van egy elkészülendő projecthez (ez lehet film, zene, videó, játék vagy bármilyen eszement ötlet), de nincs elég pénze a megvalósításhoz, nincs más dolga, mint felrakni a Kickstarterre. A netezők majd eldöntik érdemes-e apró adományokkal támogatni az ötletet (nem kölcsön – adomány! Azaz nem kell visszatéríteni). Rengeteg jópofa ötlet és mű készült már el így, az összeadott adományok általában pár ezer és pár százezer dollár között mozognak. Az utóbbi napokban azonban új rekordok születtek: két elképzelés is megmozgatta annyira a netezők fantáziáját, hogy végül mindegyikre egy-egy millió dollár gyűlt össze, ráadásul alig néhány óra alatt!

Az egyik egymilliós ötlet Az „Elevation Dock”,  ami tulajdonképpen egy speciális iPhone/iPod dokkoló. A másik elképzelés Tim Schafer kalandjáték-pápa és fejlesztő (ő készítette pl. a Grim Fandango c. játékot) elképzelése, egy vadonatúj, PC-sek számára készülő „hardcore” kalandjáték a Double Fine Adventure.  A játékhoz alig tizenegy óra alatt gyűlt össze az egymillió dollár: Tim eredetileg „csak” félmilliót szeretett volna, és pár hónapot tippelt, mire az összeget összedobják a netezők: nos, alaposan elszámolta magát, bizonyára kellemes meglepetésben volt része, amikor a project kipostázása utáni nap reggelén már egymillió dollárral lett gazdagabb (30 152 adományozó dobta össze az összeget).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!