szerző:
techline.hu

Megjelent a MyRoyalCorgi, amely egy, az ARworks által fejlesztett, a maga nemében egyedülálló, kutyaidomító játék.

Megjelent a MyRoyalCorgi, amely egy, az ARworks által fejlesztett, a maga nemében egyedülálló, kutyaidomító játék. Az Augmented Reality technológiát használó okostelefonos alkalmazást az Angol Királynő uralkodásának 60. évfordulójára fejlesztette a cég.

Az iPhone-on és iPaden egyaránt futó játékban előttünk, az asztalon, földön jelenik meg a királynő kedvence, egy Corgi fajtájú - még a macskákkal is nyugodtan megférő - kiskutya, természetesen 3D-ben. Őt kell a megszokott módon, tehát simogatással és jutalmazással - különböző egyszerűbb és bonyolultabb feladatokra betanítani. Ha elég ügyesek vagyunk, még szalutálni is fog a nappalinkban vagy éppen tenyerünkben, a királynő és a mi tiszteletünkre.

A kutyus az Augmented Reality (AR) technológiánál szokásos módon, az okostelefon kameráját egy különleges képre, a markerra tartva jelenik meg. Ehhez ebben az esetben - az eseményhez hűen - csak egy 5-10 vagy 20 fontos címletű bankjegyre van szüksége az alkalmi kutyaidomárnak. Érdemes is az összeset beszerezni, hiszen mindegyiken más-más produkciót fog virtuális házikedvencünk megtanulni. Akinek esetleg nincs otthon elfekvőben ezen bankjegyek egyike sem innen letöltheti a képeiket, amelyekkel ugyan fizetni nem, de játszani gond nélkül lehet.

Az Augmented Reality egy különleges, alapvetően okostelefonokon elérhető technológia, melynek segítségével a telefon élő kameraképén különleges, video, fotó vagy akár - mint ebben az esetben is - animált 3D-s tartalom jelenik meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!