szerző:
techline.hu

Ahogy a Microsoft Flight esetében, úgy a Windows 8 Consumer Preview-t illetően is tartotta magát ígéreteihez a...

Ahogy a Microsoft Flight esetében, úgy a Windows 8 Consumer Preview-t illetően is tartotta magát ígéreteihez a Microsoft, így mostantól bárki szabadon letöltheti a készülő rendszer aktuális béta verzióját (készítettünk pár képernyőképet is, ezeket itt lehet megnézni). Az aktuális Windowson a  Windows 8 Consumer Preview letöltését végző kis alkalmazás elérhető az alábbi linkről >>>
Ugyancsak letölthető a rendszer ISO képfájlként is (32 és 64 bites változatban egyaránt). Ehhez ezt az oldalt kell meglátogatnunk >>>
Mi egyébként inkább ezt javasoljuk. Elsődleges rendszerként ugyanis nem érdemes béta verziót telepíteni (vagyis lecserélni rá mondjuk az eredeti Windows 7 rendszerünket). Az ISO képfájlként letöltött változatot viszont bármilyen tesztelésre alkalmas gépen kipróbálhatjuk.
A fejlesztői eszközök innen tölthetők le >>>

A programozói platformot bemutató Developer Preview tavaly szeptemberi megjelenése óta a Windows 8 minden téren jelentősen fejlődött. A felhasználói élmény különböző vonatkozásainak – például az érintőképernyő, a billentyűzet vagy az egér használata – kiteljesítésétől a fejlesztői platform finomításáig a Consumer Preview minden területen jelentős teljesítménybeli, minőségi és megbízhatósági előrelépést mutathat fel. Az újonnan hozzáadott funkciók révén ráadásul jóval pontosabb képet nyújt a Windows 8 képességeiről.

Windows Store új alkalmazásokkal – A Windows 8 Consumer Preview-val egy időben megnyílik a Windows Store béta változata is, amely már most számos Metro stílusban elkészült Microsoft, valamint külső fejlesztők által készített alkalmazásnak ad otthont. A Consumer Preview tesztidőszak alatt ezeket az alkalmazásokat ingyenesen ki lehet próbálni. A Windows Store személyre szabott ajánlásokat ad a felhasználóknak, akik az alkalmazásokat – a beállításokkal együtt – szabadon áthelyezhetik egy PC-ről egy másikra. Így még alaposabban megismerhetik, kihasználhatják alkalmazásaikat, a fejlesztők pedig még több lehetőséggel rendelkezhetnek.

Kapcsolat a “felhővel” Windows-alapú PC-n és Windows Phone-on keresztül – A Windows 8 Consumer Preview tökéletesen integrálja a felhasználók által fontosnak tartott tartalmakat a különböző webes szolgáltatásokba. Egy Microsoft-fiókba történő opcionális bejelentkezés révén a felhasználók új funkciók garmadájához férhetnek hozzá, például a beállítások tárolásához, webes tárhelyhez, email, naptár és címtár szolgáltatásokhoz, valamint számos egyéb szolgáltatáshoz való kapcsolódáshoz. A “felhőben” tárolt adatok bármely Windows-alapú PC-ről és Windows Phone 7 operációs rendszert futtató telefonról elérhetők.

Internet Explorer 10 Platform Preview 5 – Az Internet Explorer 10 (IE10) a legjobb módja annak, hogy a felhasználók felfedezzék a web szépségét. A Microsoft népszerű internetes böngészőjét újratervezték, és teljes mértékben a Windows 8 platformot használó eszközökre szabták.  Az IE10 teljes képernyőt átfogó felhasználói élményt nyújt, hogy minél több jusson a felhasználóknak az internetből, s kevesebb a böngészőből, fürgeségét pedig többek között a hardveres gyorsítás technológiája garantálja.

Új hardveres képességek – A Windows 8 Consumer Preview bemutatóján a Microsoft bemutatta az x86- és ARM-alapú referencia hardvereket is, amelyek egyes fejlesztők számára – a korábbi bejelentésnek megfelelően – hamarosan elérhetők lesznek.

Hamarosan bővebb teszttel jelentkezünk majd a Consumer Preview újdonságairól, lehetőségeiről.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Tihanyba is bevackoltak a kormányközeli üzletemberek

Tihanyba is bevackoltak a kormányközeli üzletemberek

Megépül az eddig a semmibe vezető gyöngyösi elkerülő út

Megépül az eddig a semmibe vezető gyöngyösi elkerülő út

Milliók életét könnyíthetik meg az IKEA új találmányai

Milliók életét könnyíthetik meg az IKEA új találmányai

Újabb nagy ingatlanközvetítős hitelcéget bírságolt meg a jegybank

Újabb nagy ingatlanközvetítős hitelcéget bírságolt meg a jegybank

Komlón is közös polgármesterjelöltet állított az ellenzék

Komlón is közös polgármesterjelöltet állított az ellenzék

Jön az újfajta fogamzásgátló, bár kissé őrülten hangzik, hogyan működik

Jön az újfajta fogamzásgátló, bár kissé őrülten hangzik, hogyan működik