szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Itt a régóta várt frissítés az Adblock reklámblokkoló Chrome verziójához: immár az idegesítő videó reklámoktól is...

Itt a régóta várt frissítés az Adblock reklámblokkoló Chrome verziójához: immár az idegesítő videó reklámoktól is könnyedén megszabadulhatunk.

Mivel még csak kísérleti (experimental) fázisban van ez a funkció, egy kis varázslatra szükség lesz, hogy működjön: írjuk be a címsorba, hogy chrome://flags, majd a megjelenő beállítások ablakban engedélyezzük a „Kísérleti Bővítmények API-jai” funkciót. Ezután már csak installálnunk kell a legújabb Adblock verziót és a Chrome újraindítása után máris működik a dolog. A legjobb az egészben, hogy az úgynevezett „invideo” reklámokat is blokkolja a kiegészítő, ilyenek pl. a Youtube videók előtt megjelenő idegesítő reklámblokkok. A funkció persze még nem tökéletes (hiszen nem a végleges verzióról van szó), így a Hulu, CBS, és az NBC videóival még nem működik, de a végleges változat megjelenéséig ezen még csiszolnak. Ha Firefox felhasználók vagyunk, akkor még ennél is egyszerűbb dolgunk van, hiszen tűzróka alatt külön megoldás van a videókra, az http://adblockvideo.com/.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!