szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

3D-s nyomtatókról hallva főleg ipari készülékek, kutatólaboratóriumok printerei jutnak eszünkbe, azonban a Makerbot...

3D-s nyomtatókról hallva főleg ipari készülékek, kutatólaboratóriumok printerei jutnak eszünkbe, azonban a Makerbot cég jóvoltából már akár az is elképzelhető, hogy az otthonunkban is legyen ilyen.

A Solidoodle2 névre hallgató berendezés ára 500 dollár, s bár ez hazai viszonylatban nem kevés, azonban tőlünk kissé nyugatabbra játszva meg tudja bárki vásárolni. (Igaz, egy iPhone –ért sem kérnek sokkal kevesebbet…)

Akárcsak a többi 3D-s printer, a Solidoodle2 is térbeli objektumokat nyomtat számítógépes állományokból, s ha különböző színű műanyagporral töltik meg, akár valamilyen színpompás tárgy is lehet az eredmény.

A nyomtató 15x15x15 centis alakzatokat képes nyomtatni, és a windowsos és maces számítógépekkel egyaránt szóba áll.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!