szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az Amazon fantasztikusan olcsó táblagépének hivatalos megjelenéséig még egy hónap van hátra, a céget azonban máris...

Az Amazon fantasztikusan olcsó táblagépének hivatalos megjelenéséig még egy hónap van hátra, a céget azonban máris beperelték szabadalomsértés miatt. Az Acacia Research (Smartphone Technologies) pénteken benyújtott keresete szerint, az Amazon mintegy négy, általuk bitorolt szabadalmat használt fel jogszerűtlenül legújabb táblagépében.

A Paidcontent-en látható lista alapján ezek a szabadalmak elég általános dolgok, többnyire okostelefonokkal összefüggő apróságok. A legdurvább a  6,956,562-es számú szabadalom,  ami nem más mint egy általános szabadalom az érintőképernyők okos eszközökben való felhasználásáról. Egy másik a naptárak és azok adatinak PDA eszközökön való tárolásával kapcsolatos és még a Palm jegyeztette be 2002-ben (majd az Acacia megvette tőlük a szabadalmat). Az Acacia ismerős lehet a bíróságok és ügyvédek számára, hiszen az egyik legnagyobb szabadlom-felvásárló cég, be is pereltek már mindenkit, az Apple-től kezdve a Novellen át a Linuxig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!