szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Witcher fejlesztője szerint, az internetes kalózverziót letöltő felhasználók egészen pontosan négy és félmillió...

A Witcher fejlesztője szerint, az internetes kalózverziót letöltő felhasználók egészen pontosan négy és félmillió példányhoz jutottak hozzá illegálisan. Hogy ezt hogyan számolták ki (és főleg minek?) az rejtély, szerencsére azonban nem fenyegeti őket a csőd veszélye, így további remek játékokra számíthatunk tőlük. Kalózkodás ide- vagy oda, a játék jól fogy: a CD Project RED tegnap nyilvánosságra hozta a 2011-el bezárólag összesített eladási adatokat.

Ezek szerint, a Witcher és a Witcher 2 c. játékokból összesen 1,5 millió példány fogyott, ebből a második rész 1,1 millió, a maradék négyszázezer pedig az első rész, ami a mai napig szépen fogy a boltok polcairól és digitális forgalmazásban is. Ez utóbbi elismerésre méltó teljesítmény, hiszen a szóban forgó játék 2007-ben jelent meg… Az összesített forgalom 24%-a digitális csatornákon került eladásra, ami jól példázza, hogy a Steam és társai nem lebecsülendő szereplők a játékforgalmazás piacán. A sikerszériának ráadásul még nincs vége: áprilisban érkezik az Withcer 2 Enhanced Edition PC-re, sőt Xbox-ra is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!