szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Egyvalamiben viszont semmi nem veri az "égig érő fát": ennél magasabbra nyúló adótorony sehol nem létezik - ezen a...

Egyvalamiben viszont semmi nem veri az "égig érő fát": ennél magasabbra nyúló adótorony sehol nem létezik - ezen a bolygón legalábbis. Az óriási tű február végén épült meg teljesen, és három koncepciót gyúrtak benne össze: azt akarták, hogy egyszerre legyen a futurisztikus dizájn és Japán tradicionális szépségének keresztezése, a város újjáéledésének katalizátora, és egyetlen jövendőbeli földrengés se kezdhesse ki.

Utóbbit úgy érték el, hogy egy vasbetonból készült központi tengelyt is beleépítettek, amely olajjal működő "lengéscsillapítók" közbeiktatásával kapcsolódik a torony külső szerkezetéhez, így ha megmozdul a föld, afféle párnaként működve elnyeli a tomboló hullámokat - vagyis a tervezők elmondása szerint azoknak 50 százalékát biztosan.

(Forrás: Inhabitat)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!