szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Microsoft az idei CES alkalmából nem szolgált túl sok izgalmas bejelentéssel, a Ballmer által tartott...

Bár a Microsoft az idei CES alkalmából nem szolgált túl sok izgalmas bejelentéssel, a Ballmer által tartott prezentációból megtudhattuk, hogy az Xbox jól teljesít. Eddig 66 millió darab talált gazdára (2005-ben került piacra a konzol), és az MS nagyjából tíz éves élettartamot jósol a gépnek. A Kinect is sikeres, 18 millió darabot értékesítettek eddig, de az igazi robbanás még csak most jön, hiszen érkezik a PC-s Kinect is, illetve a konzoljáték fejlesztők is idén fognak ráérősíteni a mozgásérzékelős játékokra.  A Sony konzol is szépen teljesít, a PS3 56 millió nappaliban található meg a világon.

A fenti adatok számában több mint megdöbbentő a Nanea Reeves, a Gaikai termékigazgatójának előadásán elhangzott állítása, miszerint az idei év legnagyobb meglepetése az lesz, hogy az egyik konzolgyártó bedobja a törülközőt, és kiszáll a játékgép piacról. Ha nem a Gaikai vezére mondaná, akkor csak legyintenénk, ők azonban valószínűleg tisztában vannak a játékiparban zajló dolgokkal. Reeves elmondása szerint ez már az idei E3 alkalmával ki fog derülni, azt azonban nem árulta el, hogy a Sony vagy a Microsoft hagyja el a piacot. (A Nintendo biztosan nem, hiszen az idei E3 alkalmával fogják bemutatni a legújabb Wii-t). Szakértők szerint a Sony a legesélyesebb, cáfolták ugyanis, hogy bemutatnák az új generációs Playstation-t, a PS4-et, A Playstation Move (a Sony válasza a Kinect-re) sem szerepel túl jól, ráadásul a Vita eladásai és sikertelensége is alaposan megviselte őket… A Microsoft ellenben szépen elvan a Kinect sikerével, a Nintendo pedig a Wii-őrületből még évekig profitálhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Visszafordítják az autósokat a Normafáról, ha betelt a parkoló

Visszafordítják az autósokat a Normafáról, ha betelt a parkoló

Eltemették Diego Maradonát

Eltemették Diego Maradonát