szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Hotmail és a Skydrive világszerte, így hazánkban is új lehetőségekkel bővül.

A Hotmail és a Skydrive világszerte, így hazánkban is új lehetőségekkel bővül. A Hotmail esetében a fő újdonság a levelek logikusabb, könnyebb rendezhetősége, míg a Skydrive még könnyebben használható, átláthatóbb lesz. A Microsoft saját kutatásaira támaszkodva fejlesztette a két szolgáltatást, hogy az ezeket igénybevevő felhasználók még könnyebben eligazodhassanak a rengeteg információ között, és minden eddiginél egyszerűbbé váljon a különféle tartalmak megosztása.

A Microsoft Hotmail levelezőszolgáltatása az alapvető elemekben is folyamatosan fejlődik: a tárhely gyakorlatilag korlátlanná vált, a csatolható fájlok mérete pedig levelenként 100 MB-ra nő, új mobil alkalmazások jelennek meg az okostelefonokra, és a spam-szűrés is hatékonyabbá válik. Ezeken kívül azonban számos más újdonság is található a rendszerben, amelyekkel a saját felméréseik alapján kategorizált felhasználók igényei alapján teszik könnyebbé a levelek kezelését. Ezen felmérések alapján a felhasználóknak csupán harmada törli azonnal az elolvasott a leveleket; egyharmaduk minden levelet a postafiókban hagy, egyharmaduk pedig kategóriák szerint rendezi el a beérkező üzeneteket.

A Hotmail új szolgáltatásainak egyike az automatikus kategorizálás, amely a ’hírlevél’, ’közösségi frissítések’, ’Office dokumentumok’ és ’egyéb’ kategóriákba sorolja be a leveleket. Ennek a funkciónak a segítségével pár kattintással a Hotmail rendszerén belül is le lehet iratkozni bármelyik hírlevélről. A zászlóval jelölt, fontosnak tartott levelek legfelülre kerülnek a postafiókban, így akkor sem kell keresgélni őket, ha jóval korábban érkeztek, mindig jól látható helyen lesznek. A takarítás révén egy adott feladó összes levele törölhető, de a rendszerezés ütemezése funkciónak köszönhetően arra is van lehetőség, hogy a tíz napnál régebbi üzenetek egy kattintással tűnjenek el, miközben a legfrissebb levelek továbbra is láthatók maradnak ugyanattól a feladótól.

Lehetőség van úgynevezett ’alias’ létrehozására is; ha ideiglenesen van szükség egy új címre, akkor ez a meglévő felhasználónév alatt létrehozható, ilyenkor oldalt egy külön mappa jön létre, így kijelentkezés nélkül is hozzá lehet férni. Ez a funkció hasznos lehet olyan esetekben, amikor a felhasználók nem szeretnék kiadni az elsődlegesen használt email-címüket.

A Hotmailhez hasonlóan megújul a Skydrive is. A korábbihoz képest sokkal átláthatóbb lesz a rendszer kezelőfelülete, a fájlok pár kattintással helyezhetők majd át egyik mappából a másikba, a beépített Office szerkesztőkkel pedig bárhol módosíthatók a feltöltött Office dokumentumok. További újdonság, hogy már nem csak a mappák, de az egyes fájlok is külön-külön megoszthatók lesznek. A feltöltéshez elég lesz áthúzni a fájlokat a Skydrive célmappájába, ráadásul mivel a feltöltések, áthelyezések a háttérben futnak, eközben a további navigációt nem zavarja meg semmi. A Skydrive okostelefonos alkalmazása Windows Phone platformon jelenleg is elérhető, de hamarosan már az iPhone-okon, és az Android operációs rendszerrel érkező mobilokon is letölthető lesz.

A Hotmail és a Skydrive összefonódásának egyik legjobban látható része, hogy a küldeni szánt fájlok – legyenek képek, vagy dokumentumok – akár csatolmányként, akár Skydrive-ra feltöltve továbbíthatók, mivel a levélhez mellékelt csatolmányok egy kattintással Skydrive mappává alakíthatók, amelyek a Hotmail felületén is könnyen szerkeszthetők küldés előtt.

A Hotmail és a Skydrive új verziói és funkciói várhatóan a jövő év elején, folyamatosan jelennek meg a felhasználók fiókjaiban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!