szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Digg a „webkettő” első igazi fenegyereke mára sokat vesztett népszerűségéből (miközben legnagyobb vetélytársa, a...

A Digg a „webkettő” első igazi fenegyereke mára sokat vesztett népszerűségéből (miközben legnagyobb vetélytársa, a Reddit egyre feljebb tornássza magát). Ennek ellenére a befektetők és IT-cégek számára még mindig vonzó a Digg. Az első tapogatózások már 2008-ban megkezdődtek, akkor a Google tett ajánlatot (amitől aztán végül elálltak), majd nem sokkal később a volt amerikai alelnök, Al Gore médiacége (Current Media) tett 200 millió dolláros ajánlatot.

A Digg azonban még ekkor is tartotta magát, megmaradtak függetlennek.Később a Microsoft is tett ajánlatot (ez is meghiúsult) – a 2004-ben indult Digg azonbna mára már komoly gondokkal küszködik. 2009-ben elbocsájtották dolgozóik 10%-kát, később pedig újabb 37%-kát. A fő gond nem magával az oldallal vagy a szolgáltatással van (a netezők szeretik és a látogatottsági adatok is impozánsak) – üzleti modellt nem sikerült mögétenni igazán, így a Digg bármennyire is jó, üzletileg nem lett igazán nagy siker. A legutóbbi információk szerint most éppen a Washington Post tervezi felvásárolni a hírszolgátlatást.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!