szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az IBM ebben az évben is megrendezi immár hagyományosnak mondható 48 órás programozó bajnokságát.

Az IBM ebben az évben is megrendezi immár hagyományosnak mondható 48 órás programozó bajnokságát. Bár a nagy versenyre csak novemberben kerül sor (2011. november 4-6. között a Debreceni Egyetem Informatikai Karán), a szervezők mától várják a fiatal tehetségek jelentkezését a programozói bajnokság megújult oldalán. Akárcsak a korábbi bajnokságokon, ezúttal is a hallgatóknak kell megtalálniuk a verseny regisztrációjához vezető utat. Akik megbirkóznak a feladattal, szabad belépést nyernek az oldalra, ahol eligazítást kapnak a további teendőkről. A versenyzők emellett szoftvereket, háttéranyagokat tölthetnek le vagy éppen chatelhetnek a tavalyi bajnokság első helyezettjeivel.

A versenyszabályzat természetéből fakadóan a novemberi döntő nagy feladata nem nyilvános, annyi azonban tudható, hogy idén is valós, hétköznapi problémára kell majd megoldást találniuk a programozóknak. A tavalyi bajnokság résztvevői a Családvár Alapítvány számára fejlesztettek programot: a versenyzők feladata egy olyan online alkalmazás megalkotása volt, amellyel az anyatejet kereső és kínáló kismamák egyszerűen és gyorsan találhatnak egymásra. A zsűri tehát nem fejlesztési ötleteket, hanem szinte azonnal bevethető, valódi használatra kész alkalmazásokat várt – és ez így lesz idén is.

A versenyre szeptember 5. és október 7. között várják a csapatok nevezését, a novemberi megmérettetésen az első 20 regisztráló indulhat. Az első három helyezett csapat tagjai egy-egy Lenovo notebookot nyernek, és lesznek, akik a salzburgi Eisarena lelátójáról szurkolhatnak majd a Red Bull Salzburg jéghokisainak. Persze nem csak a nyeremények miatt érdemes mindent beleadni, a legügyesebb programozók most is számíthatnak arra, hogy a szervezők vagy a támogatók állásajánlattal, trainee-program lehetőséggel keresik meg őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy négy hónapos csecsemő is elhunyt koronavírusban Romániában

Egy négy hónapos csecsemő is elhunyt koronavírusban Romániában

Elkészítettük a járványhelyzetet bemutató grafikonokat, hogy ne csak a semmitmondó számok látsszanak

Elkészítettük a járványhelyzetet bemutató grafikonokat, hogy ne csak a semmitmondó számok látsszanak

Meddig fejlődhetnek még a digitális üzleti asszisztensek?

Meddig fejlődhetnek még a digitális üzleti asszisztensek?