szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Fortune magazin minden évben közzéteszi a legvonzóbb, leginkább csodált cégek listáját, amit az amerikai üzleti...

A Fortune magazin minden évben közzéteszi a legvonzóbb, leginkább csodált cégek listáját, amit az amerikai üzleti szektor véleménye alapján állít fel. Közel 4000 vállalatvezetőt, igazgatót, biztonsági szakembert, piaci elemzőt faggattak a számukra legnagyobb reputációval bíró cégekről.

Ami egyértelmű: tarolt a tech ágazat. A listát immár ötödik éve – nem túl nagy meglepetésre – az Apple vezeti, s harmadik éve áll a második helyen a Google. Új dobogós viszont az Amazon, amelyik a tavalyi hetedik helyről ugrott ennyit előre. A top 20-ban ott van még az IBM (5.) és a Microsoft (17.) is.

Az elemzők szerint az Apple, a Google és az Amazon sikere azt jelzi, hogy talán a tech szerktort viselte meg legkevésbé a gazdasági válság, de persze az is közrejátszhat az eredményben, hogy mostanság ez az ágazat a legmenőbb, „legszexibb”. Az is érdekes, hogy míg az Apple és a Google egyértelmű pénzügyi sikerekkel dicsekedhetnek, az Amazon némi veszteséget volt kénytelen nemrégiben elkönyvelni, mégis bronzérmes lett. Talán mégsem minden a pénz…

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!