szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az Ovum jelentése szerint, az online játék-értékesítés és forgalmazás 2016-ra már 53 milliárd dolláros forgalmat fog...

Az Ovum jelentése szerint, az online játék-értékesítés és forgalmazás 2016-ra már 53 milliárd dolláros forgalmat fog bonyolítani. Az Online-piac ebben az esetben a PC, okostelefon és konzoljátékok együttesét jelenti, (MMO-kkal együtt) de nem tartalmazza a hagoymányos („dobozos”) játékforgalmazást és eladásokat, kizárólag a digitális (Steam Xbox Live, Android MArket, stb.) forgalmát.

A legnagyobb szeletet a tortából az elemzés szerint a mobil játékok szegmense fogja szakítani: 2016-ra, 17 milliárd dolláros forgalmat jósolnak kizárólag mobilos játékokból. Mark Little az Ovus kutatás vezetője szerint: „a következő években a játékok teljesen kikerülnek a mainstream piacra, felzárkózva ezzel a televízió és a filmek mellé. Vége a hardcore-játékosok korszakának, a közeljövőben mindenki játszani fog.” Ebben lehet valami, elég ha az Angry Birds elképesztő sikerére gondolunk…

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!