szerző:
techline.hu

Az Adobe még 2012.

Az Adobe még 2012. május 24-én a Fontoló Stúdió, a Sanoma Media, a CarnationGroup, a The Room 168 és a Korda Filmstúdió munkatársaival, teltházas rendezvényen mutatta be a nagyközönség számára az Adobe Creative Suite 6 megoldásokat és Creative Cloud szolgáltatást. Az eseményen készült képeket az Adobe Facebook oldalán tekinthetik meg, az előadásokat pedig a közösségi portálon, a kreativfolio.hu weboldalon.

A rendezvényt Meichl Mátyás, az Adobe magyarországi technikai szakértője és Szilvási Ákos az Adobe partnerkapcsolati specialistája nyitotta, több, mint 300 kreatív tervező, amatőr és profi fotós, web-fejlesztő, digitális és nyomtatott tartalmat előállító, professzionális videós szakember előtt.   „Törekvéseink középpontjában a kreativitás áll. Olyan munkaeszközök fejlesztésére törekszünk, amelyek lehetővé teszik felhasználóink számára a határtalan és korlátok nélküli alkotói szabadságot" – nyilatkozta Szilvási Ákos.

Adobe Design szegmens
Jakab Zsolt az Ország első Adobe Certified Expertje, Adobe Certified Instructor bemutatta a Photoshop CS6 megújult kezelőfelületét és más, a munkát segítő fontos változtatásokat, a Content Aware Technológiákkal kapcsolatos újdonságokat és a videó rétegek kezelését, effektezését. Végül pedig Meichl Mátyástól megtudhattuk hogyan változtak meg a 3D réteg létrehozás és kezelés eszközei.

Meichl Mátyás az Adobe magyarországi technikai szakértője az InDesign CS6 új funkciói közül a Content Collector és Placer eszköz mellett a digitális publikációk létrehozását megkönnyítő Alternate Layout és linked Content & Style Mapping valamint a Liquid Page Rule-ok használatát szemléltette. Ezután az interaktív űrlapok készítésének új módjáról láthattunk gyors összefoglalót.

Az Illustrator CS6 újításairól ismét Jakab Zsolt előadását láthattuk. Az Image Trace, a mintázat készítés és a színátmenetek létrehozásának újdonságai mellett megtapasztalhattuk hogyan változott az Illustrator teljesítménye és kezelőfelülete a 64 bites átírásnak köszönhetően.

A Sanoma Mobil Fejlesztési Központ hazai munkatársaitól megtudhattuk mióta áll nyitva a digitális kiadványok szerkesztésének lehetősége és milyen eszközökkel kezdhet az ember ilyen munkákba. Történetükből az is kiderült, hogy az InDesign CS6 mely új funkcióit tartják a leghasznosabbnak.

Adobe web szegmens
Nagy Márton a CarnationGroup Kreatív divíziójának munkatársa a responsive design fontosságáról beszélt. Példáin keresztül megtudhattuk hogyan készíthetünk a DreamWaever CS6 segítségével a különböző felbontásokra optimalizált weboldalakat és hogyan tehetjük ezeket a CSS áttűnések segítségével izgalmasabbá. Az előadásból az is kiderült, hogy a PhoneGap szolgáltatása és a Business Catalyst hogyan integrálódott a DreamWeaver-be.

Szabadszállási József, ugyancsak a CarnationGroup Kreatív divíziójából, a Flash Professional CS6 újdonságait mutatta be gyakorlati példákon keresztül. A Flash tartalmak fejlesztése terén szerzett szakértelme segítségével olyan hasznos újdonságokra hívta fel a figyelmet, mint a Sprite Sheet generálás a szimbólumok raszterizálása és a vászon átméretezése az újraírt mobil eszköz emulátor. Kitért a CreateJS toolbox működésére amivel Flash animációinkat Javascript és HTML összetevőkre konvertálhatjuk.

Czebe Márton a CarnationGroup Kreatív Divíziójának vezetője elmondta kinek szól pontosan az Adobe új HTML5 animációkat készítő alkalmazása az Edge CS6. Megismertette mit és hogyan érdemes használni az alkalmazásban és mik azok a területek ahol még számíthatunk fejlesztésekre. Megismerkedhettünk az Edge idővonal kezelésével áttűnési és interakció hozzáadási lehetőségeivel és megtudhattuk mikor és mire használható az Edge kimenete.

A CarnationGroup Kreatív Divíziójának munkatársaitól az előadások végén megtudhattuk hogyan változtatta meg a HTML5 megjelenése a piacot a megrendelők igényeit és szóba kerül a HTML5 és a Flash viszonya is.

Adobe videó szegmens
A The Room 168 munkatársainak szakértelmére támaszkodva Meichl Mátyás bemutatta a Production Premium CS6 és Master Collection csomagok egyik új összetevőjének, az Adobe Prelude videó nyersanyag kezelő alkalmazásának használatát. Az előadásból megtudhattuk milyen egyszerűen adhatjuk át a nyers felvételek használható részeit a Premier Pro vágóprogramba.

A Premier Pro CS6 változata letisztult kezelőfelületével, új Trim megoldásával, natív formátum támogatásával bizonyára elnyeri a videó profik tetszését. A The Room 168 szakemberei elmondták azt is, hogy a Premier Pro rugalmas formátum kezelése mennyivel könnyítette meg munkájukat.

Kevesen tudják milyen hihetetlen lehetőségek nyílnak meg azok előtt akik mesterévé válnak az After Effects digitális utómunka alkalmazásnak. Meichl Mátyás a The Room 168 új projektjén a Henry Waltz-on keresztül ismertette az alkalmazás olyan újdonságait mint a Camera Tracking a Ray Traced 3D és az új Blure megoldások.

A The Room 168 munkatársai tudják, hogy a Colorist-ok élete nem csak játék és kacagás de a SpeedGrade nekik is segít fellélegezni. A megdöbbentő drámai hatások elérése most már mindenki számára megoldható aki az Adobe új szoftverét a Production Premium és a Master Collection új összetevőjét használják. Az előadás a tapasztalt szakemberek és a teljesen kezdő videósok számára is roppant hasznos információkat tartalmazott.

Somkúti András, a Korda Filmstúdió vezérigazgató helyettese és a Korda filmpark ügyvezető igazgatója előadása zárta a rendezvény szakmai részét, bemutatta azt, hogy hogyan segítettek az Adobe alkalmazásai egyedi projektjük, a Film Builder életre hívásában.

A rendezvény zárása
A rendezvény zárásaként, az Adobe Systems Inc. jóvoltából három CS6 Suite (Design Standard, Design & Web Premium és Production Premium) került kisorsolásra a résztvevő látogatók között, majd a szponzorok által felajánlott értékes és jelképes ajándékok (Canon, Xerox, Epson, Perfact kiadó).

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Megállapodtak a légiirányítók a HungaroControllal, lefújták a sztrájkot

Megállapodtak a légiirányítók a HungaroControllal, lefújták a sztrájkot

Oroszlán szorozva héttel: ismerje meg Szimbakubvát!

Oroszlán szorozva héttel: ismerje meg Szimbakubvát!

Napos idővel indul a hosszú hétvége

Napos idővel indul a hosszú hétvége

Vádemelést javasol a rendőrség a cseh miniszterelnök ellen

Vádemelést javasol a rendőrség a cseh miniszterelnök ellen

„Autoritárius tagállamok, mint Magyarország” – internetcenzúra vagy jogos védelem a Facebook megregulázása?

„Autoritárius tagállamok, mint Magyarország” – internetcenzúra vagy jogos védelem a Facebook megregulázása?

Három buliból hazatérő lány elvitt egy csuklós buszt

Három buliból hazatérő lány elvitt egy csuklós buszt