szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bizonyára sokan találkoztak a Windows 9x és Windows XP időszakban a - javarészt hardveres problémákra...

Bizonyára sokan találkoztak a Windows 9x és Windows XP időszakban a - javarészt hardveres problémákra visszavezethető - kékhalál képernyővel. A Windows 7-re ez már kevésbé jellemző, de persze simán előfordulhat, s hát nem éppen kellemes élmény. Nos, a Windows 8-ban a jelek szerint nem fogunk találkozni a hagyományos változattal, ugyanis egy felhasználó már belefutott az üzenetbe, miközben éppen a Windows 8 Developer Preview változatát akarta feltenni a VMware-be, virtuális gépként. Az új "verzió" kellemesebb látványt nyújt (a szomorú smiley ellenére is), viszont az elődhöz képest kevésbé informatív (nem mintha egy átlag felhasználónak sokat mondott volna a hagyományos változat bőbeszédű hibaleírása).

A végleges BSOD képernyő persze lehet akár teljesen más is, hiszen a Windows 8 DP változata még igencsak tesztfázisban van. Aki esetleg megnézné, milyen extrém helyzetekben tűnhet fel a BSOD, annak ajánljuk korábbi cikkünket, egy remek válogatással.

Akit pedig bővebben érdekel, mit is tud a Windows 8, annak érdemes elolvasnia tegnapi összefoglalónkat a rendszer újdonságairól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!