szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A DOOM lassan nagypapa korú lesz, és mégis: a mai napig népszerű, sőt az Xbox kínálatában pár hete jelent meg.

A DOOM lassan nagypapa korú lesz, és mégis: a mai napig népszerű, sőt az Xbox kínálatában pár hete jelent meg. Ez nagyon dicséretes, hiszen így legalább a fiatalabb játékos generáció tagjai is kaphatnak egy kis ízelítőt abból, hogyan is indult a számítógépes játék (és FPS, azaz „First Person Shooter”) őrület. A DOOM (illetve annak jóval népszerűbb, második része a DOOM II)  már kapott felújított, openGL és DirectX verziót, van belőle flash- és JAVA átírat, a legújabb őrület azonban mindezeken túltesz. Lelkes rajongók, a Ndl3ss és némi kódolási varázslat segítségével elkészítették a játék számológépeken, pontosabban a népszerű TI-Nspire CX kalkulátoron futó változatát.

Az átírat igen jól sikerült: színes, könnyen irányítható (bár némi kompromisszumra szükség volt, lévén egy számológépen nincs egér és kurzorgombok sem). A játék az eredeti, DOS verzión alapul, és egy speciális menüt kapott, hogy számológépen is könnyen lehessen irányítani. A fejlesztők elmondása szerint, „kis lépés a játékoknak, de hatalmas ugrás a számológépeknek” – ezzel tökéletesen egyetértünk! Lássuk mindezt működés közben!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!