szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Aki nem tartozik ahhoz a korosztályhoz, amelyik már óvodás/iskolás korában számítógépet és internetet használt, annak...

Aki nem tartozik ahhoz a korosztályhoz, amelyik már óvodás/iskolás korában számítógépet és internetet használt, annak bizony nem egyszerű elsajátítani ezek alapvető kezelését. Pedig egyre gyakrabban fordul elő, hogy a családtagok is e-mailen, csevegőprogramokon vagy videótelefonon keresztül tartják a kapcsolatot.

Ha szüleink, nagyszüleink tudnak angolul, akkor nagy segítség lehet az a szolgáltatás, amit a Google néhány munkatársa hozott létre. A Teach Parents Tech oldaról olyan személyes elektronikus üzeneteket tudunk küldeni, amelyekben videón mutatják be a számítógépen végezhető leggyakoribb alapműveleteket.

Ha beállítottuk a kísérőlevél szövegét, akkor már csak ki kell választani azt a témakört, amit meg szeretnénk tanítani szüleinknek, nagyszüleinknek. Ezek között találunk számítógép-beállításhoz, internethez, kommunikációhoz, médiához tartozó útmutatókat, illetve tanácsokat ahhoz, hogyan lehet megtalálni valamit a világhálón.  Miután ellenőriztük az összeállított levelet, már csak szüleink, nagyszüleink e-mail-címét kell megadni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül

Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte