szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az, hogy egy megjelenítő érintésérzékeny, nem túl nagy szó manapság, így a gyártók a méretek terén szállnak harcba.

Az, hogy egy megjelenítő érintésérzékeny, nem túl nagy szó manapság, így a gyártók a méretek terén szállnak harcba. Bár az Ideum MT65 Presenter nem a legnagyobb ilyesfajta képernyő (ezt a címet más bitorolja), azonban mindenképpen kitűnik hasonszőrű társai közül.

A falra szerelhető megjelenítő 32 egyidejű érintést képes azonosítani három milliméter vastag (vagy inkább vékony) üvegfelületén. A válaszidő egyébként 7 msec. A 3D-s képek megjelenítésére is alkalmas, full 1080p HD képernyő 178 fokos betekintési szöget kínál, magyarán, akárhonnan nézzük, megfelelő képet látunk.

Persze hogy nem csupán egy imponáló méretű megjelenítőről van szó, azt jelzi, hogy az 1 x 1,6 x 0,1 méteres készülék belsejében 2,2 GHz-es Intel Core i7 2720QM processzor dolgozik 8 Gbájt DDR3 RAM, Nvidia GeForce GTX460 videokártya és 256 Gbájtos SSD társaságában. Van rajta HDMI ki/bemenet, Ethernet csatlakozás és USB 2.0 port. Operációs rendszere a Windows 7 Professional, ám az ígéretek szerint márciusban érkezik a linuxos változat is.

Azt, hogy a különös megjelenítőt nem a hétköznapi embereknek szánták, az ára jelzi: 17 450 dollárt kell leperkálni érte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem oltanak orosz vakcinával Ausztriában, amíg nincs meg az uniós engedély

Nem oltanak orosz vakcinával Ausztriában, amíg nincs meg az uniós engedély

Kínaiak vad felvásárlásba kezdtek, hiány és drágulás jön merevlemezből és SSD-ből

Kínaiak vad felvásárlásba kezdtek, hiány és drágulás jön merevlemezből és SSD-ből

Az iPhone-ján próbálna ki egy Samsung telefont? Nem lehetetlen

Az iPhone-ján próbálna ki egy Samsung telefont? Nem lehetetlen