szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Közeledik a karácsony, lassan ideje döntenünk, hogy barátainkat és családtagjainkat milyen aprósággal lepjük meg az...

Közeledik a karácsony, lassan ideje döntenünk, hogy barátainkat és családtagjainkat milyen aprósággal lepjük meg az ünnep alkalmából. Az egyik legjobb ajándék még mindig a zene. Steve Guttenberg, a CNet audió-szakértője (nem keverendő össze a színész Guttenberggel) összeállított egy listát, amin a szerinte legigényesebb Blu-ray kiadványok kaptak helyet. A Lista természetesen szubjektív, annyit azonban el kell ismernünk, hogy Steve ízlése remek. Lássuk a toplistát, a hozzávaló Amazon linkekkel együtt!

Peter Gabriel – New Blood Live (London)  
A 2011-es koncert felvétele több szempontból is kiemelkedő. Az egyik maga Peter Gabriel természetesen (aki olyan, mint a jó bor, ahogy öregszik egyre jobb), a másik a sajátos, nagyzenekari hangzás (nincs dob, gitár, stb. csak klasszikus hangszerek). 3D verzióban is kapható, ráadásul a koncert nagyon látványosra sikerült.

Steve Wilson – Grace for Drowning  
Ez a lemez egy „audio only” változat, a látvány terén tehát ne várjunk sokat. Cserébe viszont az utóbbi idők egyik legtechnikásabb albumát hallgathatjuk meg: a hangmérnökök teljes mértékben kihasználták az 5.1 lehetőségeit.

The Rolling Stones: Some girls live in Texas ’78
Nem egy mai darab (mint ahogyan Mick Jagger sem az már), ebből adódik, hogy a képanyag bizony nem a legjobb. Mindenért kárpótol azonban a felújított hang, Steve szerint a Stones történetének legjobb vokáljait hallhatjuk Jaggertől ezen a kiadáson.

Yes – Symphonic Live   
Az album eredetije már 2001-ben megjelent, a Blu-ray kiadás azonban csak idén készült el. Még ha nem is szeretjük vagy ismerjük a Yes-t, akkor is kiváló szórakozást nyújt, a nagyzenekarral és modern hangszereléssel kevert érdekes album. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról

Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról

Pucér putyint ültettek arany wc-re a prágai orosz nagykövetség előtt

Pucér putyint ültettek arany wc-re a prágai orosz nagykövetség előtt

Nagy tudású, ingyenes videószerkesztő került az androidos Google Fotókba

Nagy tudású, ingyenes videószerkesztő került az androidos Google Fotókba