szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Miután hírt adtunk a Flash Player 11 és az Adobe AIR 3 letöltési lehetőségéről, majd bemutathattuk a táblagépekre...

Miután hírt adtunk a Flash Player 11 és az Adobe AIR 3 letöltési lehetőségéről, majd bemutathattuk a táblagépekre érkező Photoshop Touch-ot és társait, még mindig maradtak hátra Adobe-s újdonságok. Ezeket most a cég MAX 2011 konferenciáról adott sajtóközleménye alapján foglaljuk össze.

Adobe Creative Cloud
Először is itt az Adobe Creative Cloud, amely újraértelmezi a tartalomkészítés folyamatát. Az Adobe Creative Cloud a kreatív közösség találkozóhelye lesz, ahol a kreatív szakemberek asztali és táblagépes alkalmazásokat, valamint fontos szolgáltatásokat érhetnek el, együttműködhetnek egymással, illetve megoszthatják legjobb alkotásaikat.

Adobe Touch
Az Adobe Touch alkalmazások egy új termékcsalád, amely hat könnyen használható, Android és iOS rendszerű táblaszámítógépekre tervezett érintőképernyős alkalmazásból áll, amellyel a kreatív szakemberek bárhol és bármikor kidolgozhatják az ötleteiket és bemutathatják munkájukat.

PhoneGap együttműködés
Az Adobe megállapodott a magántulajdonban lévő, a PhoneGap és PhoneGap/Build termékeket készítő Nitobi vállalat megvásárlásáról. A PhoneGap egy népszerű, nyílt forráskódú platform, amellyel gyors, többplatformos mobilalkalmazások készíthetők a HTML5 és JavaScript nyelvek használatával. A PhoneGap platformmal az Adobe két nagy teljesítményű megoldást kínál a fejlesztőknek a natív mobilalkalmazások többplatformos fejlesztéséhez: az egyik a HTML5 vagy a JavaScript használata a PhoneGap platformmal, a másik pedig az Adobe Flash és az Adobe AIR együttes használata.

Adobe Edge
Az Adobe a mai napon az Adobe Edge harmadik nyilvános előzetes verzióját is kiadta. Ezt a termék egy új, HTML5-alapú mozgás- és interakciótervező eszköz, amely Flash-szerű animációt biztosít a webhelyeken és mobilalkalmazásokban a HTML, a Javascript és a CSS nyelvek legújabb funkciói segítségével. Ez az új kiadás innovatív interaktív funkciókat és a fejlesztői közösség által javasolt kiegészítéseket tartalmaz, és lehetővé teszi a tartalomkészítők számára, hogy könnyedén vizuálisan minden eddiginél gazdagabbá tegyék a kizárólag HTML5 szabványt kezelő webhelyeiket, valamint mobilalkalmazásaikat.

Az Adobe-nál a Typekit
Az Adobe megvásárolta a webes betűtípusok megújítóját, a Typekit vállalatot. A Typekit hatalmas betűtípus-kínálatával, amely előfizetéses, felhőalapú szolgáltatásként érhető el, a tervezők és fejlesztők kreativitásukat kihasználva gyönyörű szövegeket készíthetnek, tovább fokozva ezzel az internethasználat nyújtotta élményt.

Adobe Digital Publishing Suite Single Edition
Rendkívül alacsony, alkalmazásonként mindössze 395 amerikai dolláros árával a Single Edition megfizethető és rugalmas, mindenre kiterjedő munkafolyamatot kínál a tervezőknek, amellyel közzétehetnek olyan, egyszeri kiadású alkalmazásokat, amelyeket az Apple App Store áruházon keresztül kívánnak terjeszteni vagy értékesíteni. A tervezők kódok írása nélkül, a meglévő ismereteik és munkafolyamataik használatával készíthetnek iPad alkalmazásokat, így csökkenthetik fejlesztési költségeiket, emellett pedig teljes mértékben kézben tarthatják a kreatív folyamatok irányítását. A Single Edition használatával a felhasználók egyszeri kiadású tartalmakat, például brosúrákat, képekkel teli könyveket, éves jelentéseket vagy személyes tervportfóliókat tehetnek közzé iPad alkalmazások formájában. A Digital Publishing Suite termékcsalád kínálatát bővítő Single Edition segítségével a felhasználók Creative Suite 5.5 munkafolyamatok használatával készíthetnek iPad alkalmazásokat. Ennek köszönhetően a szabadúszó tervezők számára is hozzáférhetővé válik számos olyan kreatív és kiadási technológia, amellyel a vezető kiadók, például a Condé Nast, alakították át kiadványaikat a táblaszámítógépeken való közzétételhez.

WoodWing integrációk
A WoodWing Software integrálja az Adobe Digital Publishing Suite terméket és annak viszonteladója is lesz egyben – a DPS-alapú szabványosítás révén a kiadók és vállalkozások világszerte sikeresen állhatnak át a digitális táblaszámítógépes kiadásra. A mai bejelentés a WoodWing vállalattal régóta fennálló együttműködés meghosszabbítása, amely eredetileg a WoodWing által az Adobe InDesign és Adobe InCopy szoftverek számára nyújtott támogatáson alapult.
A WoodWing különálló megoldásként is kínálja az Adobe Digital Publishing Suite terméket táblaszámítógépekre szánt kiadványokhoz. A WoodWing Enterprise szoftverben a felhasználók a Content Station és a WoodWing Digital Magazine Plug-ins for InDesign termékek használatával .folio fájlokat hozhatnak létre, amelyek ezután automatikusan feltöltődnek az üzemeltetett Digital Publishing Suite platformra. A WoodWing ügyfelei saját márkajelzéssel ellátott alkalmazásokat készíthetnek közvetlenül a Digital Publishing Suite termékben, így szoros ellenőrzésük alatt tarthatják a táblaszámítógépes kiadás teljes folyamatát, kihasználhatják a robusztus és megbízható disztribúciós hálózat előnyeit a tartalmak táblaszámítógépeken való terjesztéséhez, és hozzáférhetnek az Adobe Online Marketing Suite termékre épülő alapvető elemzésekhez is.
A WoodWing azonnali hatállyal megszünteti a Reader Application és a Content Delivery Service termékek értékesítését. A már ezeket a megoldásokat használó ügyfelek 2012 novemberére várhatóan mindannyian áttérnek a Digital Publishing Suite használatára.

Új partnerek: Samsung, LG, TiVo
A Samsung, az LG és a TiVo az Adobe legújabb partnerei. Megjelenítenek Adobe Flash alapú alkalmazásokat az Adobe AIR használatával az internethez csatlakoztatott tévéiken és digitális otthoni eszközeiken. A tartalomszolgáltató partnerek az AIR használatával konzolminőségű játékokat, prémium minőségű videókat és kifinomult, adatokra épülő alkalmazásokat jeleníthetnek meg tévéken, Blu-Ray lejátszókon és digitális tévéadaptereken.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több helyen az iskolaőrök lettek a maszkfelelősök, portások

Több helyen az iskolaőrök lettek a maszkfelelősök, portások

Több mnt 326 ezer új koronavírus-fertőzött világszerte

Több mnt 326 ezer új koronavírus-fertőzött világszerte

Drága a dió, és még drágább lehet

Drága a dió, és még drágább lehet