szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Mitől lehet látványos egy hangerőszabályzó?

Mitől lehet látványos egy hangerőszabályzó? Nos, egyszerűen attól, hogy valamilyen visszajelzést kapunk tőle a képernyőn arról, hogy módosítottuk a hangerőt, vagy éppen elnémítottuk a hangszórót. Aki látott már OS X-et, tudja, mire gondolunk, ott ugyanezt a rendszer is megoldja nekünk, Windows alatt viszont szükség van ehhez valamilyen extra alkalmazásra. Az alábbiak tökéletesen megteszik!

Megszólalásig olyan, mint OS X alatt

Kezdjük rögtön a kissé furcsa nevű 3VRX alkalmazással (innen tölthető le), már csak azért is, mert ez képes rá, hogy éppen az OS X-ben megszokott visszajelzést ültesse át a Windowsra. Nem kell persze ehhez ragaszkodnunk, vannak még ennél is látványosabb skinek ugyanis a programhoz (némelyik egészen futurisztikus). A visszajelzés mellett arra is lehetőséget ad, hogy az egér görgető gombjával tudjuk szabályozni a hangerőt, amikor csak kedvünk tartja (alapértelmezésben ehhez a Windows gombot is lenyomva kell tartani, különben lenne némi kavalkád belőle, amikor a böngészőben görgetés helyett levennénk a háttérben szóló zene hangerejét).

A Volume2 teljesen testre szabható

A másik hasonló alkalmazás a Volume2 nevet kapta (ezt innen szerezhetjük be), mi az 1.1.1-es verziót teszteltük) és bár nem olyan látványos, mint a 3VRX, de elég szépen testre szabható. A hangerőszabályzás itt is hozzárendelhető az egér görgetőgombjához, de akár a képernyő tetszőleges szélén is megjeleníthetünk működő hangerőszabályzót. Sőt, még arra is van mód, hogy időzítsük a hangerő változtatását (mondjuk a szomszédok nagy örömére este nyolckor automatikusan leveszi a hangerőt, ha elfelejtkezünk a tomboló rock zenéről).

Mindkét program jól használható és egyik sem veszi igénybe különösebben a gép erőforrásait. Mindkettő ingyenes!

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hullámvasút a nosztalgiavonalon – Az Utasellátó története

Hullámvasút a nosztalgiavonalon – Az Utasellátó története

Fajgyűlöletet látnak az örmények az azeriek háborús panoptikumában

Fajgyűlöletet látnak az örmények az azeriek háborús panoptikumában

Boris Johnson: Nem az oltások, hanem lezárás miatt csökkent a súlyos megbetegedések és a halálesetek száma

Boris Johnson: Nem az oltások, hanem lezárás miatt csökkent a súlyos megbetegedések és a halálesetek száma