szerző:
Gomperz Tamás
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Olimpia Budapesten? Muhaha.

2012, London: „Súlyos pénzbüntetést kapott az a litván szurkoló, aki rasszista módon sértegette a nigériai játékosokat a londoni olimpia férfi kosárlabdatornájának keddi mérkőzésén. A 36 esztendős Petras Lescinskas majomhuhogást utánzó hangokat adott ki, amikor az afrikai játékosoknál volt a labda. A férfit elvezették, majd gyorsított eljárásban 2500 fontos büntetést kapott, és neki kell a 85 fontos perköltséget is állnia, így összesen közel 950 ezer forint lett a bírság. Amennyiben nem rendezi a számlát, akkor 28 napot kell rács mögött töltenie.”

A magyar szurkoló bezzeg nem alkalmaz olyan sunyi és megalkuvó technikákat, mint a majomhuhogás. Ennél a magyar szurkoló sokkal nyíltabb és őszintébb. A magyar szurkoló a szavak embere. A héten játszott Magyarország-Izrael barátságos (!) focimérkőzésen, a vendég (!!) csapat nemzeti himnusza (!!!) alatt például végig büdös zsidózik. Hangosan, önfeledten, mámorosan. És zavartalanul.

A felvételen jól látható, hogy a londoni rendezők itt nem egy személyt vezettek volna ki, hanem egy teljes szektort. A budapesti rendezők nem vezettek ki senkit. Persze ha ki is vezettek volna valakit, nem született volna az ügyében bírósági döntés egy hét alatt, és főleg nem kapott volna közel egy millió forintos büntetést. Ismerve a nézőterek úri közönségét, néhány meccs és máris meg lenne a pénz a stadionok felújításra. És mégse. A zsidózás szent és sérthetetlen. Csányi Sándor MLSZ elnök sem érezte szükségét annak, hogy vendéglátó félként mondjon az esetről valamit. Ha másért nem, mondjuk azért, hogy egy külső szemlélő a magyar nemzeti válogatott fellépéséről ne egy náci pinceklub fülledt tahóságára asszociáljon. Ez ilyen hazafias önérzet dolog volna.

Azután csatlakozhatna hozzá az összes fontos ember, aki nevét adta a budapesti olimpia érdekében folytatott kampányhoz, mert így nem fog menni. Azt tudjuk, hogy az olimpia rendezéséről döntő küldötteket nem érdekli, ha egy városban nincs metró, gyorsvasút és stadion, az sem zavarja őket, ha nagy a korrupció, sőt ez tulajdonképpen elvárás, számukra egyáltalán nem gond, ha egy országban tekintélyelvű rendszer működik, tehát még esélyünk is lehetne, de az az elnevezés, hogy „XXXIII. nyári olimpiai játékok, Mucsa – 2024”, már nekik se jönne be. Pedig a kabalafigura lehetne egy karlendítő bráner.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vizsgálja a rendőrség az infarktusa miatt rossz helyen parkoló, majd megbírságolt nő ügyét

Vizsgálja a rendőrség az infarktusa miatt rossz helyen parkoló, majd megbírságolt nő ügyét

Lemondott egy DK-s polgármester a neki járó oltásról

Lemondott egy DK-s polgármester a neki járó oltásról

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái