szerző:
Gomperz Tamás
Tetszett a cikk?

Így számol le a Mandiner az álszentséggel.

Amikor olvastam ezt az interjút ebben a jó nevű társadalomkritikai folyóiratban, az első, ami eszembe jutott, hogy a Mandiner vajon egy vagy két napon belül teszi ki főcikknek büszke daccal. Ha a politikai korrektséget szidja valaki, rájuk mindig lehet számítani. (Megoldás: egy nap.)

Gary Oldman, az ismert színész és politikai gondolkodó nem mond semmi újat a témában (Mel Gibson jó arc, akit azért üldöznek, mert zsidózott, pedig mindenki zsidózik, valami másik jó arc színészt meg azért üldöznek, mert buzizott, holott mindenki buzizik, korunk legnagyobb társadalmi problémája a szegénység, a munkanélküliség, az éhezés a politikai korrektség, ami miatt nem lehet szabadon zsidózni és buzizni, és négeres filmekre kell szavazni az Oscaron, brühühü, ja és Hollywoodot is a zsidók irányítják, szóval a szokásos), viszont kíméletlenül ostorozza az álszentséget. Az a rész jó.

Aztán.

Playboy: What do you think of the pope?

Oldman: Oh, fuck the pope!

Upsz. Amikor ehhez a részhez értem, arra gondoltam, hogy na akkor ezt a cikket mégsem fogja kitenni a Mandiner.

Kitették.

A zsidós-buzis-négeres rész bent maradt, a pápabaszós kimaradt. Így könnyű utálni a politikai korrektséget.

Fuck the hypocrites!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!