szerző:
HVG

Nem igaz, hogy Európát szorgalmas, protestáns hangyákra és lusta, katolikus tücskökre lehet osztani – írja a HVG legfrissebb számában Róna Péter.

Róna Péter Magyar Bálint és Csillag István egy héttel korábban megjelent írásával száll vitába. (“Háromkörös újragombolás” HVG 2015. Június 28.).

„A baj nem ott van, ahol azt a szerzők találni vélik. Az Európai Unió egyre inkább képtelennek bizonyul az előtte tornyosuló gondok megoldására. Nem képes hatékonyan válaszolni az oroszok ukrajnai agressziójára, nem tudja a menekültek tragédiáját kezelni, a görög válságot megoldani, vagy állampolgárait megvédeni a terroristáktól, de nem azért, mert polgárai egy része katolikus vagy »járadékfüggő«, hanem azért, mert az alkotmánnyal és jogi személyiséggel nem rendelkező uniónak nincs elégséges döntéshozatali képessége.”

Magyar Bálint–Csillag István esszéjét a HVG június 28-i számában, míg Róna Péter írását az e heti HVG-ben olvashatják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!