szerző:
-W-
Tetszett a cikk?

A diákolimpikonok beintettek Balog Zoltánnak. Ha magukra maradnak, el fognak menni.

Százegy diákolimpikon intett be Balog Zoltánnak, aki mostanra már sikeresen elhódította Medgyessy Pétertől a „rakás szerencsétlenség” eposzi jelzőt. A diákolimpikonok egyébként nem sportolók, hanem reménybeli tudósok: az ország legjobbjai matekból, fizikából, csillagászatból.

A rakás szerencsétlenség pedig odasündörgött hozzájuk, sunyiban szelfiket csinált, aztán felrakatta őket azzal, hogy bezzeg a jó tanulók nem kockásingeznek, hanem ilyen illedelmesen ünnepelnek a miniszterrel. Ezt a szégyent nem lett volna könnyű elviselni, lemosni pedig így lehet, nyílt elhatárolódással: a rakás szerencsétlenség nem velünk van.

Szépen kidomborodik a konfliktusban, hogy mennyire veszélyes rájuk a képzett, autonóm ember, akinek van más választása, mint a hajbókolás. Nem csoda, hogy az oktatási rendszer nem ilyen polgárok nevelésében érdekelt. A haza igen, de az rég nem számít.

Ezek a lányok és fiúk érzik, nekik kevésbé kell tartaniuk attól, hogy bajuk eshet. Mégpedig azért, mert a tudásukat nem vehetik el tőlük. Ha még sokáig rohasztja az országot Balog Zoltán és a rakás többi szerencsétlensége, akkor ők el tudnak menni máshova. Nem nekik fog fájni, hanem Magyarországnak. És ezen nem tud változtatni az az ember, aki a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetést suttyomban lopott szelfikkel gondolja megoldani. A legjobbak megtették, ami ez ügyben az ő dolguk volt, a többi másokra vár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt koronavírusban a Szent István-bazilika plébánosa

Meghalt koronavírusban a Szent István-bazilika plébánosa

Feljelentették Stummer Jánost az alagutas információ miatt

Feljelentették Stummer Jánost az alagutas információ miatt

Mi van akkor, ha elutasítom a WhatsApp új felhasználási feltételeit?

Mi van akkor, ha elutasítom a WhatsApp új felhasználási feltételeit?