Kiss Noémi
Kiss Noémi

Ebben az évben mindent elsöprő sikert nem a futballisták lába, hanem a nők karja és a labdához tapadó kézujja aratott.

Felröppent a hír, hogy zsinórban másodjára választhatják meg a sportújságírók az év csapatának a magyar labdarúgó-válogatottat. Az Év Sportolója Gála januári eseményén őket fogják díjazni – ezt már december közepén lehet tudni. Először azt hittük, valami félreértés történt. De a hír azóta is folyton szembe jön velünk.

Gyorsan áttekintettük az év sporteseményeit. Nagy meglepetések értek minket a Pimasz Nők Uszodája lap szerkesztőségében. A futball háza táján Marozsán Dzsenifer alkotott maradandót, igaz, ő Németországban játszik, de Budapesten született, és talán bizonyítja, hogy a nők is értenek a focihoz. Díjra, elismerésre magyar stadionban nyilván nem számíthat. De nem baj, a lényeg, hogy ebben az évben a világ legjobb irányítójának választották – Messi és Ronaldo is picit arrébb állhatott a listánkon. Vigyázzatok, jön Marozsán Dzsenifer! És még csak nem is kellett palotába költöznie, nem volt szüksége több tucat üresen álló, méreg drága és fenntarthatatlan stadionra. Dzsenifer most a nagy hármas tagja, a világ élmezőnyének csúcsán. 2010-től a német válogatottban jásztik kiváló eredménnyel, 54 mérkőzéssel és 26 góllal. És pardon, de alig merül fel a neve a hazai futballszaklapokban.

De ennél is nagyobb meglepetés ért minket, amikor az év csapateseményeit végigelemeztük a szerkesztőségünkben. Ebben az évben mindent elsöprő sikert ugyanis nem a futballisták lába, hanem a nők karja és a labdához tapadó kézujja aratott. Kiemelkedésük, gólpasszaik, a centerjátékuk is elsőrangú volt. A női vízilabda-válogatott irtó jól szerepelt. Megnyerte az Európa-bajnokságot Belgrádban, és Rióban is nagyon jól mentek neki a meccsek, végül olimpiai negyedik helyezést ért el.

 

©

December 19-én dobta be a hírt az M4 sportcsatorna és a Blikk, vagyis ma már mindenki arra számít, hogy a januári Év Sportolója gálán a fociválogatott nyer, és így igazolódik az álom, az uszodák helyett épülő megastadionok világa. De mi tudjuk, hogy itt csupán valami félreértés történik, eredménycsúsztatás, a lányok kipeckelése, vagy csak simán érdekek mentén kiosztott díjak - amiben persze semmi különös nincs, mi is osztunk díjat az idén, csak nem a focistáknak. Hisz bár mi is nagyon szeretjük a focit, különösen a női focit, a brazil és a német bajnokságot naponta követjük, mégis. Sokkal kisebb eredménnyel, csupán továbbjutással jöttek haza az EB-ről a magyar fiúk. Majd több vesztes meccsük, gyenge szereplésük akadt. Ellentétben a vízilabdás lányokkal, akik idén szupermenők lettek.

A női vízilabdások példásan összehangolt játékkal nyertek Bíró Attila szövetségi kapitány vezetésével. Ezért kis szerkesztőségünk a Pimasz Nők Uszodájában úgy döntött, hogy a nagy média eredményeibe belepimaszkodik. Megszavaztuk a pólós lányokat, nálunk ők lettek az év csapata! Nagy gratuláció a lányoknak, álljon itt a nevük: Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Gangl Edina, Illés Anna, Kasó Orsolya, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szűcs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Most van szezonja, itt vannak a házi pálinkafőzés szabályai

Most van szezonja, itt vannak a házi pálinkafőzés szabályai

Prostitúciós botrány a Jobbikban?

Prostitúciós botrány a Jobbikban?

Emelt jegyár, elmaradó bemutató – ezt hozza a tao eltűnése

Emelt jegyár, elmaradó bemutató – ezt hozza a tao eltűnése

Népirtásban bűnösek a vörös khmer vezetők

Népirtásban bűnösek a vörös khmer vezetők

A karácsonyt még biztosan rács mögött tölti Pásztor Anna zaklatója

A karácsonyt még biztosan rács mögött tölti Pásztor Anna zaklatója

Hernádi újra felkerülhet az Interpol körözési listára

Hernádi újra felkerülhet az Interpol körözési listára