Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Minden újságíró a Magyar Távirati Irodát figyelte péntek kora délután. Vajon mikor adják ki a hírt, hogy 266 ezer aláírást adott le a Momentum Mozgalom a helyi népszavazásának kiírásához?

Annyit tudtunk, hogy az MTI tisztában volt vele, hogy ilyen esemény lesz, hiszen reggeli előzetesében olvashattuk: "A Momentum Mozgalom leadja az olimpiai pályázatról való népszavazási kezdeményezéséhez összegyűjtött aláírásokat a Fővárosi Választási Irodában."

Az aktivisták le is adták, és az MTI által is megjelölt időpontban be is jelentették az eredményt. Az olimpiával kapcsolatos utolsó "rövidhíre" az MTI-nek Tarlóshoz fűződik, tehát az állami hírgyártók a téma fontosságával is tisztában voltak. A későbbi kifejtésre váró rövidhír szerint a főpolgármester elmondta: "másfél évvel ezelőtt az országos politika maximális mellszélességgel kiállt az olimpia mellett, most valamiért az ellenzéki politikusok többsége 'kihátrált'; ez árulás".

Ez tehát érdemelt egy gyorshírt. Maga a népszavazás 72 perccel a bejelentést követően került ki az MTI kínálatába.

Az állami média idén 80 milliárd forintból gazdálkodik. A távirati iroda mellett hírtelevíziót is üzemeltetnek, a budapesti lakosok közel 20 százaléka által aktívan támogatott kezdeményezés mégsem ér meg számukra egy hírt "akkor, amikor".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!