Tetszett a cikk?

Szabó György, a Fidesz XIII. kerületi önkormányzati képviselője nyílt levélben tiltakozik a Csurka lapjában megjelent ilusztráció miatt, amely Surányi György portréját egy Dávisd csillagba montírozta.


Úgy látszik, ez a hét már csak a fantomok hete. Eddig olyan fantomokról szóltak az írások, amelyek a közvagyon elkótyavetyélését sejtetik.

De jóval veszélyesebb az a fantom, amely Csurka István személyében a legfrissebb Magyar Fórum főoldalán idézi meg a magyar történelem legsötétebb pillanatait. Arasznyi Dávid-csillaggal a címlapon hirdeti és szítja a gyűlöletet egy régen lejárt lemez dallamaira.

Teheti ezt 2009-ben Magyarországon, büntetlenül a regnáló hatalom bénító tehetetlensége mellett. Zavartalanul vádaskodhat és keltheti fel a jeges félelmet egy sokat megélt korosztály tagjaiban, akik nem feltétlenül zsidó származású magyarok.

Teszi ezt március 15-e után, amikor a Dohány utcai zsinagóga falainál koszorúztuk az 1848-as szabadságharcban résztvevő zsidó honvédok, katonatisztek, orvosok emléktábláját, akik vállvetve harcoltak keresztény magyar honfitársaikkal. Olvastuk a neveket, de nem értünk a végére. Úgy, ahogy egy teljesen más névsor olvasásának sem értünk a végére. Senki nem számolta meg, hogy egy másik időpontban, egy másik forradalomban, hányan közülünk, magyar zsidók közül, harcoltak az utcáinkon dübörgő megszálló szovjet tankok ellen. Senki nem kérdezte a pesti srácok közül, ki a zsidó, ki nem. Együtt harcoltak a szabadságért.

Csurka úr! Nagyon kérem, fejezze be. Ön felett eljárt az idő.

Szabó György

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az oktatási ombudsman szerint jogsértő, hogy az SZFE hallgatóit a tanév felfüggesztésével fenyegetik

Az oktatási ombudsman szerint jogsértő, hogy az SZFE hallgatóit a tanév felfüggesztésével fenyegetik

Egy nap alatt 135 koronavírusos beteg halt meg Magyarországon

Egy nap alatt 135 koronavírusos beteg halt meg Magyarországon

Tom Szaky: "Ha leég a házad, tényleg elkezdesz azon gondolkozni, mi okozhatta"

Tom Szaky: "Ha leég a házad, tényleg elkezdesz azon gondolkozni, mi okozhatta"