szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Török Gábor politológus szerint a menekültválság legsúlyosabb következménye nem az lesz, amitől most tartanak, hanem az, hogy annak mentén kettészakadt az ország.

A politikai elemző Török Gábor a Facebookon posztolt egy bejegyzést, amely szerint számára egyre világosabb, hogy a menekültáradat talán legsúlyosabb következménye nem az lesz Magyarországon, amitől az ügyben szemben álló két tábor tart.

Török szerint az egyik tábor attól fél, hogy Magyarország megítélése a menekültválság hazai kezelése miatt mélypontra kerül, a másik tábor pedig a bevándorlás okozta tartós következményektől tart. Török szerint mindkettő félelem lehet megalapozott, lehet bennük igazság.

A legártalmasabb azonban szerinte az, hogy egy valós, nem egyszerűen a politika által kitalált ügyben az ország kettészakad, és olyan mértékben távolodik a két választói oldal véleménye, olyan kölcsönös utálat és megvetés árad a megszólalásokból, hogy akkor is nagy bajban leszünk, ha már nem lesznek itt a menekültek.

"Valaki persze győzni fog a másik felett, és valaki mindig hatalmat is gyakorol majd, de egyre inkább azt hiszem, hogy Magyarországot, az egész országot és nem csak az egyik felét, már csak egy olyan – ma nyomokban sem létező – politikai közép mentheti meg, amely képes mindkét tábor igazát meghallani és félelmeit megérteni" – írja Török.

Egyre világosabb, hogy a menekültáradat talán legsúlyosabb következménye nem az lesz, amitől sokan tartanak: itt és ott....

Posted by törökgáborelemez on 2015. szeptember 9.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!