hvg.hu Itthon

Videó: Ilyen zaklatott volt 2017 előszobája

Tanárlázadással, kopaszbalhéval, Hosszú Katinka kiállásával indult az év, hogy aztán fociünneppel, népszavazással és szétfütyült Orbán-beszéddel folytatódjon. Nézze meg, milyen pörgős évünk volt!

Kazimir Annamari Itthon

Videó: Még a legbalhésabb rabok lelke is kisimul karácsonykor

Most hiányoznak, de jövőre otthon vagyok – mondja a Gyorskocsi utcai női fogdában élő egyik rab. A fogvatartottak karácsonyfadíszek készítésével és énekkel készülnek a karácsonyra, így egyszerűbb túlélni, hogy a családtól távol töltik a szeretet ünnepét.

hvg.hu Itthon

Videó: Lázártól nem tudjuk meg, miért adott mentességet Vajnának

Ha most kiderülne, hogy Andy Vajna nemzetbiztonsági kockázatot jelentett abban az időszakban, amikor eltekintettem a nemzetbiztonsági átvilágításától, akkor most nekem kellene a jogi és politikai felelőssééget viselni - mondta Lázár János a keddi kormányzati sajtótájékoztatón. Mindenesetre az átvilágítás még nem zárult le. A miniszter azt is elmondta, hogy még nem vitte a kormány elé Andy Vajna kaszinónak NAV-os ellenőrzését, de rajta vannak az ügyön.

hvg.hu Itthon

Ha jön a vasfüggöny, mi lesz Irénkével?

Igazából nem értjük az Orbán-kormány kerítésépítési tervét, hiszen a magyar-szerb határ védelme már eddig is megoldott volt. Emlékeznek még Irénke nénire, a menekülteket üldöző egyszemélyes határrendészeti alakulatra? Ha nem, nézzék meg 2013-as riportunkat a tanyájáról folyamatosan a menekültek mozgását figyelő Irénkéről.

hvg.hu Itthon

Videó: "Megnyertem a választókerületemet, mibe’ változtassak?"

Kormánypárti képviselőket kérdeztünk arról, hogy minek köszönhető a veszprémi választási vereség, hogy milyen stratégiaváltásra gondolhatott Navracsics Tibor, és mire célozhatott Orbán Viktor, amikor azt írta, nem ülhetnek tovább a babérjaikon.

hvg.hu Itthon

Videó: na de mit jelent önöknek Gyurcsány Ferenc?

"Mije Gyurcsány Ferenc a baloldalnak?" "Nem tudom, egy hangos embere." A Demokratikus Koalíció budapesti kampányrendezvényén jártunk, és arról érdeklődtünk, a támogatóknak személyesen mit jelent a volt kormányfő személye, milyennek látják helyét az Összefogás kampányában.

hvg.hu Itthon

Soltész tiszteletet akar a nőknek, majd flegmán lerázza kolléganőnket – videó

Nem kell egy civil szervezet erőszakos nőpolitikája, mert a kormány mindent megtesz a nőkért, akiket egyébként is tisztelni kell – mondta Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár egy pénteki sajtótájékoztatón, majd flegmán elhajtotta kolléganőnket és nem volt hajlandó válaszolni, hogy mégis mit jelent az, amiről beszél. Az viszont kiderült, hogy az apukáknak Apakönyvvel szeretnének kedvet csinálni ahhoz, hogy többet foglalkozzanak a gyerekükkel.

hvg.hu Itthon

Videó: Táblagéppel mentettek jajgató nénit a vöröskeresztesek

Modernebb eszközöket kapott a Magyar Vöröskereszt a különféle mentési munkákhoz. Kedden egy árvízi evakuálást modelleztek kamerák előtt a szolgálatosok, amelynek során papírlapok helyett táblagéppel rögzítették, hogy honnan, hány személyt menekítettek ki, hogy az elszállásolt embereknek mi a neve és ki kinek a rokona, és a kárfelmérő adatlapokat is ezen lehet kitölteni. Az eszközöket és a térerőt a Telenor adta, a mobilapplikáció fejlesztésében pedig a Gattyán György-féle Docler Holding is részt vett.

hvg.hu Itthon

Orbánnak válaszolnia kell: hol a lové, és ki a hunyó?

Ha megjelenik a titkosszolgálat nálam is, azt közölni fogom - mondta Horváth András, a NAV-botrányt kirobbantóó volt adóellenőr azon a pénteki demonstráción, amelyet az LMP szervezett azért, hogy a botrányt kivizsgáló parlamenti bizottság felállítását követelje. A tüntetésen felszólalt Éliás Ádám, a VÉSZ nevű érdekvédelmi szervezet vezetője is, kameránknak pedig az MSZP-s Horváth Csaba arra hivatkozott, hogy a Jobbik miatt nem álltak a bizottság megalakítása mellé.

hvg.hu Itthon

Videó: így fojtották bele a szót Tarlósba

Látszólag teljesen készületlenül érte a főváros vezetését a közgyűlés csütörtöki ülésére benyomuló és a hajléktalanok mozgását korlátozó rendelet ellen tiltakozó aktivisták megjelenése. Tarlós Isván elsőre csak annyit tudott mondani: nem tudom, mi van. Az ülést nem is tudta megnyitni.

hvg.hu Itthon

Megvan Orbán legyőzésének titka

Az, hogy a Demokratikus Koalíció esetleges helye hol lesz a baloldali összefogásban, nehezen megjósolható, mivel Gyurcsány Ferenc mást mond a hét elején, mint a hét végén – nyilatkozta Kovács László volt külügyminiszter és MSZP-elnök azok után, hogy a hvg.hu-nak Lendvai Ildikó meglebegtette, hogy Gyurcsányék miatt újranyitják az MSZP és az Együtt–PM között kötött választási szövetséget. Baja Ferenc szerint Lendvainak meg kellene fontolnia, hogy mit mond a sajtónak. Baja azt is pontosan elmondta, mi kell Orbán Viktor legyőzéséhez. Nézze meg videónkat!

hvg.hu Itthon

Csőre töltött kamerákkal indult a Békemenet - videó

A Békemenet egy élő konzultáció – hangzott el a kormánnyal szimpatizáns vonulás köszöntésekor, amelyen arra is figyelmeztették a résztvevőket, hogy provokátorokra kell számítani. Nézze meg videónkat!

hvg.hu Itthon

"Hoffmann Rózsa, menj a búsba" - tüntettek a pedagógusok

Több százan vettek részt azon a tüntetésen, amelyet a Hívatlanul elnevezésű Facebook-csoport szervezett Budapesten. A demonstráció résztvevői az új köznevelési törvény eltörlését, a felelősök elbocsátását követelték. Közben a Bunkócska című mozgalmi slágert Seprűcskére írták át, utalva a megmozdulás alapgondolatára, az oktatásban szükséges őszi nagytakarításra.

Sport

"Itt a gyerekek nagyon sokat változtak"

A salgótarjáni Zöldfa utcát régen mindenki elkerülte, ám a szegényes romatelep megváltozott. Két évvel ezelőtt egy pesti futballedző, Lugosi Zoltán alapította meg azt a sportegyesületet, amely lehetőséget teremtett sok fiatalnak a kitörésre. Mivel Salgótarján nagy ökölvívói múltra tekint vissza, az egyesület a futball mellett létrehozta a bokszszakágot is, melynek edzője Oláh Kálmán egykori profi öklöző lett.

hvg.hu Itthon

A soroksári gyilkosság nyomában

Szeptember 25-én meggyilkoltak egy 36 éves nőt Soroksáron. A gyilkosságról szóló helyi legendák egy, három, helyenként öt elkövetőről számolnak be, a tetteseket azonban még nagy erőkkel keresi a rendőrség. Riportereink Soroksáron jártak, az áldozat férje mesélt nekik a történtekről, helyiek mondták el, mit éreznek, miben változtat a tragédia a mindennapjaikon.

hvg.hu Itthon

Lendvai Ildikó: Engem nem visznek el, mert jobb a kabátom

Az Országgyűlés hétfő délután megszavazta, hogy a hajléktalanokat ezentúl pénzbírsággal, közmunkával vagy akár elzárással is büntethessék. Aktivisták tiltakoztak a parlament előtt a döntés ellen. Bárki kriminalizálható, ezentúl kinézetük alapján fog válogatni a rendőr az emberek között – állították a hvg.hu stábjának nyilatkozók.

1 2 3 4 5 6 7
61
Kurier: Ne legyen az EU az Orbánok és Jansák Európája

Kurier: Ne legyen az EU az Orbánok és Jansák Európája

Neymar 2025-ig szerződést hosszabbított a PSG-vel

Neymar 2025-ig szerződést hosszabbított a PSG-vel

Vasárnaptól szabadon lehet utazni a tartományok között Spanyolországban

Vasárnaptól szabadon lehet utazni a tartományok között Spanyolországban

Hatalmas számlát hozott össze egy 4 éves gyerek az Amazonon

Hatalmas számlát hozott össze egy 4 éves gyerek az Amazonon

Rákkeltővé minősítették az itthon is sok ételben használt E171-et, betilthatja az EU

Rákkeltővé minősítették az itthon is sok ételben használt E171-et, betilthatja az EU

Izrael és Irán árnyékháborút folytat, de nem akar nyílt konfliktust

Izrael és Irán árnyékháborút folytat, de nem akar nyílt konfliktust

Nagyon fontos, melyik gombra nyom a kérdésnél, amely ezután minden iPhone-on fölugrik

Nagyon fontos, melyik gombra nyom a kérdésnél, amely ezután minden iPhone-on fölugrik

Elhunyt Lloyd Price, a rock and roll hőskorának sztárja

Elhunyt Lloyd Price, a rock and roll hőskorának sztárja

A címlapról ajánljuk