Vasárnap este, csapata televízióban is közvetített mérkőzése közben, a pályán esett össze Fehér Miklós, a magyar labdarúgó-válogatott és a portugál SL Benfica 24 éves csatára. Életét a kórházban szállítást követően sem tudták megmenteni, valamivel 23 óra után elhunyt.

A 24 éves labdarúgó a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkőzés hosszabbításában szívinfarktust kapott a pályán, összeesett, kétszeri újjáélesztés után a kórházba szállítást követően meghalt.A magyar idegenlégióst José Antonio Camacho vezetőedző a 60. percben cserélte be. Fehér a ráadásban kapott egy sárga lapot, majd mosolyogva tett két lépést, aztán lehajolt, megfogta két térdét, s összerogyott.Csapattársai azonnal odarohantak hozzá, s egyikük tartotta a fejét, nehogy Fehér lenyelje a nyelvét. A csapatorvosok újraélesztéssel próbálkoztak. Eközben - mint az a televíziós közvetítésből kiderült - a két együttes játékosai és a szurkolók is döbbenten, könnyeikkel küszködve figyelték az eseményeket. Többen térdre rogytak, s imádkozni kezdtek. Camacho futballistáival együtt zokogott."Fehérnek már a pályán megállt a szíve, ekkor még az orvosok sikeresen újraéleszették. A mentőautóban ez újra sikerült nekik, de a harmadik szívleállás, már a kórházban, végzetesnek bizonyult" - mondta az MTI-nek Balla János, Magyarország lisszaboni nagykövete.Lejkó Dezső, a magyar labdarúgó-válogatott volt orvosa nem tud arról, hogy Fehérnek szívproblémái lettek volna. Lejkó szerint nem a labdarúgók túlzott fizikai megterhelése következtében történhetett a tragédia.A játékvezető azonnal lefújta a mérkőzést, amelyet így Fehér csapata Fernando Aguiar góljával 1-0-ra megnyert.Fehér Miklós 1979. július 20-án született Tatabányán. A Rába ETO-ból került Portugáliába, ahol a Porto, a Salgueiros, a Braga, majd újra a Porto és végül a Benfica játékosa volt. A magyar válogatottban 25 mérkőzésen 7 gólt szerzett. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elromlott a kerekesszéke, hazatolták a rendőrök a mozgássérült nőt

Elromlott a kerekesszéke, hazatolták a rendőrök a mozgássérült nőt

Meghalt Andy Vajna

Meghalt Andy Vajna

Mohácsi legendás Csárdáskirálynője ismét látható

Mohácsi legendás Csárdáskirálynője ismét látható

Nanorészecskékkel támadtak az agytumorra spanyol tudósok, és úgy néz ki, hogy eredményesen

Nanorészecskékkel támadtak az agytumorra spanyol tudósok, és úgy néz ki, hogy eredményesen

Serena Williams megvigasztalta legyőzött és könnyező ellenfelét

Serena Williams megvigasztalta legyőzött és könnyező ellenfelét

Ez történt: elkezdték bekapcsolni a traffipax-figyelmeztetéseket a Google Térképen

Ez történt: elkezdték bekapcsolni a traffipax-figyelmeztetéseket a Google Térképen