Tetszett a cikk?

A kínai kormány február óta több mint 8600 internetkávézót záratott be azért, mert a kínai törvényeket megsértve fiatalkorúakat is a háló közelébe engedtek – közli Kína hivatalos hírügynöksége, a Xinhua News Agency. A hatóságok szerint a kávézók megzavarják az iskolai oktatást, ami "rendkívüli módon ingerli a közvéleményt".

Minden olyan internetes hely, amely fiatalkorúakat is beenged, vagy „egészségtelen” információk terjedését teszi lehetővé, súlyos büntetésre számíthat – közli fenyegetően a kormány hírügynöksége.A kínai törvények ezen kívül tiltják az internetkávézók üzemeltetését az általános és középiskolák 200 méteres körzetében, mert a hatóság attól tart, hogy az iskolások függővé válnak a videojátékoktól."Az internetes kávéházak súlyos veszélyt jelentenek a tinédzserekre, megzavarják az iskolai oktatást, ami rendkívüli módon ingerli a közvéleményt” – jelentette ki a kínai ipari és kereskedelmi minisztérium.Tavaly előfordult olyan eset, hogy Csongking nyugat-kínai városban azért kellett megbüntetni egy internetes kávézót, mert két tinédzser több mint 48 órát töltött videojátékozással, majd álomba zuhantak egy vasúti sínen és halálra gázolta őket egy vonat – indokolja szigorát a hatóság.Kínában szigorúan cenzúrázzák a nemzeti médiában megjelenő híreket, és az internetszolgáltatókat teszik felelőssé a hálón megjelenő tartalomért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!