Tetszett a cikk?

Néhány héttel ezelőtt az észak-koreai hatóságok minden előzetes közlés és magyarázat nélkül kobozták el a helyi szervezetek, illetve magánszemélyek mobiltelefonjait.

Az intézkedő szervek nem fizettek kártérítést az elvett készülékekért, amelyek értéke Észak-Koreában - ritkaságuk miatt - igen magas, jelenleg 300-500 dollár között ingadozik.A névtelen forrás szerint a hatóságok megtiltották a lakosságnak a mobiltelefonos kommunikációt, leginkább azért, hogy a külföldiekkel való érintkezés lehetőségét leszűkítsék. Az észak-koreai hírszerzésnek nagy gondot okoz ugyanis a növekvő számú vezeték nélküli telefonok lehallgatása.A távol-keleti országban tartózkodó külföldieknek ugyanakkor épp a közelmúltban engedélyezték a mobiltelefon-használatot - számukra viszont a készülékek beszerzésének és üzembe helyezésének költsége elérheti a 2000 dollárt is. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új otthona felé tart „a világ legmagányosabb elefántja”

Új otthona felé tart „a világ legmagányosabb elefántja”

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

Egy órát vesztegeltek az utasok, mert a vonat elhagyta két kocsiját

Egy órát vesztegeltek az utasok, mert a vonat elhagyta két kocsiját